Ministrul Economiei propune un cluster în domeniul dezafectării centralelor nucleare

22.02.2017

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, propune demararea dialogului pentru crearea unui cluster românesc în domeniul dezafectării centralelor nucleare, un sector industrial cu înaltă specializare și cu un efect uriaș de multiplicare în economie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Alexandru Petrescu s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții companiei Titan Mașini Grele care sunt interesați să intre într-un parteneriat cu alte companii românești, pentru dezvoltarea de activității de dezafectare de centrale nucleare (nuclear decommissioning), sector în care compania are expertiză.

„Avantajele competitive și expertiza firmelor românești din domeniile energetic, mecanică și automatizări, care pot fi implicate în activități de dezafectare a centralelor nucleare (decommissiong), nu sunt exploatate suficient, fiind necesar un agregator care să maximizeze potențialul comun în această nișă de activitate neexploatată încă în România”, a subliniat ministrul Economiei.

Reprezentanții Titan Mașini Grele și-au exprimat și disponibilitatea de a participa, în condiții concurențiale de piață, la acțiunile de modernizare și retehnologizare a industriei de apărare din România.