Stiri: Economie

Ministrul Economiei s-a întâlnit cu liderii de sindicat din minerit

20.01.2014

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit astăzi cu o delegaţie a liderilor de sindicat din unele companii cu activitate în domeniul resurselor minerale, aceştia prezentând unele dintre dificultăţile cu care se confruntă sectorul, la ora actuală.

Delegaţia a fost condusă de Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, iar la discuţii au participat Lucian Ţăran, preşedintele sindicatului Cuprumin Abrud, Ilie Scarlat, preşedintele sindicatului Carbonifera Ploieşti şi Mugurel Huţuleac, preşedintele sindicatului Companiei Naţionale a Uraniului.

De asemenea, au fost prezenţi Dian Popescu, senator precum şi Sorin Găman, director general în cadrul Ministerului Economiei.

Pe parcursul discuţiilor, reprezentanţii sindicatelor au făcut referire la problemele acestui sector, legate de producţie şi valorificarea produselor, chestiuni juridice şi de patrimoniu, financiare şi de personal.

Andrei Dominic Gerea i-a asigurat pe cei prezenţi la întâlnire de totala sa deschidere pentru colaborare, pentru un dialog periodic eficient cu toţi factorii implicaţi în rezolvarea problemelor prezentate.