Stiri: Stiri

Ministrul Economiei spune că va sprijini firmele care vor să intre pe pieţe externe

19.11.2013

Ministrul Economiei Andrei Gerea a prezentat principalele obiective ale instituţiei pe care o reprezintă în domeniul promovării exportului, activitate care în primele 3 trimestre din acest an şi-a consolidat poziţia de principală forţă motrice a creşterii economice în ţara noastră.

Obiectivele au fost analizate ieri într-o întâlnire cu membrii Consiliului de Export organizată cu prilejul sesiunii lunare al acestui organism care asigură Parteneriatul Public Privat în domeniul promovării exportului românesc.

Ministrul Economiei i-a asigurat pe reprezentanţii patronatelor şi asociaţiilor membre ale Consiliului de Export, care au expus problemele cu care se confruntă în activitatea lor, că va acorda tot sprijinul firmelor şi companiilor româneşti pentru intensificarea activităţii de internaţionalizare a afacerilor. În acest sens atât aparatul central al ministerului, cât şi reprezentanţii din reteaua propie de promovare comercial – economică externă vor acţiona, în baza atribuţiilor pe care le au, pentru creşterea volumului de export şi diversificarea acestuia.

Cu ocazia reuniunii, secretarul de stat în Ministerul Economiei, coordonator al Departamentului de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale, Virgil Daniel Popescu, a fost ales co–preşedinte al Consiliului de Export din partea sectorului public.

Acesta şi-a exprimat dorinţa ca prin eforturi comune sa fie definitivată Strategia de Export, aflată în dezbatere publică, asigurând că Ministerul Economiei şi Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale acorda o importanţa deosebită dialogului cu partenerii din Consiliu, precum şi cu toţi cei care vor să contribuie la o prezenţă mai activă a mărfurilor şi serviciilor româneşti pe pieţele internaţionale.