Structura Anului Scolar 2021-2022

Ministrul Educației, decizie importantă pentru elevi

22.01.2021

Clase liceu 2021. Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi din clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvență – zi, se va reduce. Astfel, se vor aplica următoarele modificări:

– de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă;

– de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Așadar, ieri, 21 ianuarie 2021, a fost transmis la Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică ordinul de ministru nr. 5.599/2020.

Clase liceu 2021. Ce trebuie să facă inspectoratele școlare?

”Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător”, anunță Ministerul Educației.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educaţiei, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate.

Citeşte şi Investiţii imobiliare: 914 milioane de euro în 2020

 

 

Citiți și despre: