Stiri: Social

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse: Trebuie să punem stop violenței domestice!

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Elena Intotero: Trebuie să punem stop violenței domestice!

29.08.2023

Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a vizitat o locuință protejată pentru victimele violenței domestice din județul Iași.

”Încurajez încă o dată victimele violenței domestice! Orice femeie care se află în pericol trebuie să ceară ordin de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici, să ceară ajutorul specialiștilor ANES, să sune la HELPLINE 0800.500.333, număr de telefon nonstop sau la 112. Un lucru foarte important este acela că nu trebuie să-și retragă cererea o dată ce aceasta a fost depusă”.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse: Trebuie să punem stop violenței domestice!

Victimele violenței domestice primesc sprijin gratuit – cazare, masă, consiliere juridică și psihologică, asistență în găsirea unui loc de muncă. Peste 5.000 de victime ale violenţei domestice au primit ajutor în cele:

  • 42 de locuinţe protejate în toate judeţele ţării,
  • 20 de centre de recuperare pentru victimele violenței domestice,
  • 52 de centre de primire în regim de urgență, toate acestea gestionate de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați – ANES.

”Dacă trăiți în abuz sau știți pe cineva care este victima violenței domestice, cereți ajutor! Suntem aici pentru dumneavoastră. Nu vă judecăm, ci vă suntem alături în toate modurile posibile”, a precizat ministrul Familiei.

Citește și Lansarea în consultare publică a proiectului de Ordin al Ministrului Culturii