Stiri: Social

Ministrul Familiei

Întâlnire de lucru a Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero

31.08.2023

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero, a avut o întâlnire de lucru în sistem hibrid cu reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Președintele ANPDCA, Elena Tudor, și cu conducerea tuturor direcțiilor județene de asistență socială și protecție a copilului.

Una dintre principalele teme de discuție a fost reprezentată de îmbunătățirea, din punct de vedere tehnic, a condițiilor de funcționare a numărului unic național 119. Acest număr este destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

”Pentru a veni în sprijinul asistenților sociali din țară avem în lucru un proiect cu finanțare din fonduri europene pentru îmbunătățirea funcționării numărului 119. Le mulțumesc tuturor participanților pentru idei și contribuția adusă în această întâlnire de lucru extrem de eficientă”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero.

 

Întâlnire de lucru a Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) operează, de la începutul anului 2022, numărul unic național 119. Acest număr este destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului. Acest proiect face parte din programul guvernamental ”Din grijă pentru copii”.

Numărul 119 este:

  • gratuit din orice rețea fixă sau mobilă
  • operat de către consilierii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

Pentru a putea fi raportate cazurile ale căror victime sunt copii, STS a configurat tehnică de tip call-center în cele 41 de județe ale țării, precum și în sectoarele municipiului București. De asemenea, în cele 47 de sedii ale direcțiilor de asistență socială și protecția copilului din țară:

  • au fost instalate un număr de 94 de posturi telefonice,
  • posturile sunt dispuse câte două în fiecare centru de preluare a apelurilor.

 

Citește și Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Elena Intotero: Trebuie să punem stop violenței domestice!