Stiri: Sanatate

Ministrul Sănătăţii a deblocat cinci posturi în cadrul ANT

07.05.2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a deblocat cinci posturi în cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant, acestea urmând să fie scoase la concurs, conform prevederilor legale. Alocările bugetare necesare pentru acestea au fost deblocate prin redistribuire de la alte unităţi finanţate integral de la bugetul de stat.

 “Ştiu cât de importantă este activitatea pe care cei de la Agenţia de Transplant o desfăşoară. Din păcate, actele normative din anii 2009 – 2013 au blocat posturile şi nu se puteau face angajări.Am găsit soluţia deblocării prin redistribuire, şi voi căuta soluţii şi pentru alte domenii din sănătate unde există o lipsă acută de personal, pentru că pacienţii au dreptul la cele mai bune condiţii de tratament şi, în acest caz, de cele mai bune condiţii de realizare a acestor operaţii extrem de complicate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

La ora actuală, Agenţia Naţională de Transplant este desemnată drept unitate de asistenţă tehnică şi management al Programului Naţional de Transplant, coodonând întreaga activitate de transplant prin centrele regionale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Târgu Mureş, Iaşi şi Timişoara.