Stiri: IT&C

Mio lansează două noi dispozitive video pentru mașini

28.03.2016

Mio Technology, liderul pieței locale de dispozitive GPS, lansează două noi dispozitive video pentru mașini: Mio MiVue 698 Dual, un echipament cu două camere, care monitorizează situația de pe traseu, atât în fața mașinii, cât și în spatele acesteia și Mio MiVue 688, un echipament dotat cu un senzor optic Sony™ CMOS care îmbunătățește calitatea imaginilor înregistratte în condiții de lumină slabă.

MiVue 698 Dual folosește în același timp două camere video, una situată în partea din față a mașinii, alta montată pe luneta autovehiculului, mărind aftfel suprafața monitorizată și aducând un plus de siguranță utilizatorilor.

Ambele camere video ale dispozitivului MiVue 698 Dual pot fi operate în același timp. Camera frontală este înglobată în echipamentul principal și înregistrează evenimentele care se petrec în fața mașinii. Cea de-a doua cameră înregistrează evenimentele care se petrec în spatele mașinii și constituie o protecție în plus atunci când vine vorba de accidente care își au punctul de origine în spatele șoferului. În plus, se dovedește a fi un aliat foarte bun în situațiile în care utilizatorii au fost implicați într-un eveniment rutier provocat de un alt șofer care alege să părăsească locul accidentului.

Ambele modele sunt dotate cu receptor GPS care permite urmărirea traseelor și înregistrează simultan secvențele video, coordonatele geografice, direcția, viteza autoturismului, data și ora deplasării, pe care le sincronizează cu Google Maps. Camerele video auto Mio MiVue sunt dotate cu un sistem de avertizare sonoră și vizuală la apropierea de dispozitivele radar fixe şi de camerele de supraveghere a circulației, indicând pe ecran viteza curentă a autovehiculului, limita legală, precum și distanța rămasă până la respectivul punct de supraveghere.

În plus, utilizatorii au posibilitatea de a-și actualiza baza de date, fără costuri suplimentare, pe toată durata de funcționare a camerelor video Mio MiVue, cu o simplă conectare a dispozitivului la computer.

Pentru o înregistrare completă a călătoriei, camerele video auto încep să filmeze încă de la pornirea motorului autoturismului. Mai mult, dispozitivele pot fi setate pe modul de înregistrare continuă, funcție disponibilă la conectarea kit-ului opțional de alimentare constantă – SmartBox Mio.