Mitiska REIM își mărește capacitatea de investiție la 400 de milioane de euro

14.07.2016

Compania belgiană Mitiska REIM,  investitor important in parcuri de retail în Europa, a anunțat astăzi închiderea campaniei de strângere de fonduri pentru fondul First Retail International 2 Fund (FRI 2), aproape de valoarea de 190 de milioane de Euro, depășind cu mult targetul inițial de 150 de milioane. Astfel, capacitatea de investiție a fondului se apropie acum de 400 de milioane de Euro.

FRI 2 este un fond care investește exclusiv în proprietăți de retail din Europa, atât de sine stătătoare, cât și parcuri de retail integrate, fond ce ar trebui să genereze un procent intern de return (IRR) de cel puțin 10% net. Până acum, fondul a folosit aproape 105 milioane de Euro pentru dezvoltarea și achiziționarea de parcuri de retail în Romania, Polonia și Cehia, iar echipa de investitori a Mitiska REIM încearcă să identifice în continuare oportunități noi în România, precum și în restul Europei.

”Credem cu tărie că parcurile de retail reprezintă una din cele mai atractive oportunități imobiliare din Europa, iar succesul campaniei de strângere de fonduri pentru FRI 2 ne dovedește ca acest sector prezintă interes și pentru investitori”, a declarat Luc Geuten, Executive Chairman al Mitiska REIM.

Succesul campaniei pentru FRI 2 vine în urma lansării primului fond, FRI 1, în 2013, fond prin care s-a construit un portofoliu de 19 parcuri în Belgia, Franța, Romania, Polonia, Cehia și Serbia.

Mitiska REIM este o companie privată, specializată în investiții în imobiliare și fonduri de investiții, având sediul central în Bruxelles. Compania investește exclusiv în paruri de retail din Europe, în concordanță cu strategiile proprii de profitabilitate.

Pentru investițiile realizate înafara Belgiei, Mitiska REIM creează parteneriate cu societăți locale, cu expertiză în domeniu, în România având ca partener societatea Alpha Property Development.

 

 

Citiți și despre: