Producatori

MobilaDalin, calitate și design premiate

01.12.2017

Compania a lansat colecții de produse decorate cu elemente etno românești. Bazele companiei MobilaDalin au fost puse în anul 1992, de către ing. Toma Cotoi, care și-a lăsat slujba dintr-o fabrică de mobilă și a început lucrul într-un mic atelier, pe cont propriu. Încă de la început, MobilaDalin a crescut continuu, inclusiv în perioada de criză.

Începând cu anul 2004, s-a alăturat afacerii și fiul fondatorului, Dan Cotoi, care a produs primele canapele și scaune finite din portofoliu deoarece, până în acel moment, compania producea doar elemente de canapele pentru producători italieni.

„Meseria «am furat-o» de la italieni și asta a fost important pentru că ei sunt cei mai buni în acest domeniu. Tot în această perioadă am început colaborarea cu designerul Mihai Grama, împreună cu care am dezvoltat produse cu design propriu, înregistrate la OSIM. Ne-am dezvoltat pe piața din România pentru că aici există o lipsă de produse cu design și calitate deosebite”, a declarat Dan Cotoi, directorul general al MobilaDalin.

Produse cu decorații etno românești

Deși este mai greu la început să dezvolți produse proprii cu valoare adăugată mare și inovative, fie că este vorba despre design sau tehnologie, o afacere de succes se consolidează pe o bază solidă.

Pe acest principiu s-a bazat și conducerea MobilaDalin, motiv pentru care portofoliul companiei cuprinde circa 50 de game de produse cu peste 1.000 de produse distincte pentru care se pot alege peste 300 de materiale de acoperire diferite. De asemenea, compania are și o linie de produse destinate sectorului HoReCa.

Dintre produsele MobilaDalin, cele mai bine vândute sunt Roma, Havana, Bucovina, în principal pentru designul diferit față de tot ce este pe piața din România. În plus, compania a realizat și o serie de produse decorate cu elemente etno românești, care se bucură de succes pe piața națională.

MobilaDalin a realizat o serie de produse decorate cu elemente românești care s-a bucurat de un succes neașteptat

„Primul produs decorat cu elemente etno românești a fost canapeaua Bucovina, desenată de Mihai Grama, în anul 2013 și care a avut un succes neașteptat la târgul de la București. Asta ne-a determinat să continuăm ideea, iar în 2015 am lansat o întreaga colecție, „Ethnocentric” , pentru care Mihai a primit premiul Elle Decoration, iar în 2016 Colecția Transhurbana”, susține Dan Cotoi.

Partener în proiecte culturale

Aria de distribuție a MobilaDalin – producător de mobilier tapițat – acoperă întreg teritoriul țării atât prin rețeaua proprie de showroom-uri, francize și lanțuri de magazine, însă compania este prezentă, prin produsele sale, și în comunitatea europeană – Austria, Franța, Germania, Italia, Spania.

Astfel, având o acoperire geografică în toată țara, pe viitor, conducerea MobilaDalin dorește să îmbunătățească, în special, calitatea serviciilor oferite de către reprezentanții zonali.

Ceea ce recomandă, fiind totodată și avantajul competitiv al produselor MobilaDalin este atenția deosebită acordată procesului de producție și calității materiilor prime.

„Atunci când concepem un produs nou îl facem în așa fel încât să ne placă în primul rând nouă, din punct de vedere al designului, comodității și a calității materialelor folosite”, a completat directorul general al MobilaDalin.

Pentru a-și face produsele cunoscute, MobilaDalin participă la numeroase târguri naționale și internaționale de profil. O importanță deosebită ocupă și proiectele de responsabilitate socială, prioritare fiind cele culturale.

MobilaDalin este partener în proiecte culturale, precum Festivalul George Enescu, TIFF și Untold

„Anul acesta am aniversat 10 ani de parteneriat cu Festivalul George Enescu, 5 ani de parteneriat cu TIFF, iar cu Untold suntem împreună de la prima ediție. Ne face plăcere să susținem evenimente culturale de calitate”, menționează directorul general al companiei.

Planuri de viitor – păstrarea nivelului de calitate

În ceea ce privește investițiile recente, MobilaDalin a investit aproximativ 50.000 de euro în amenajarea unui showroom în București, care a fost inaugurat în luna octombrie a acestui an și este administrat de designerul companiei, Mihai Grama.

În 2015, Mihai Grama a câștigat premiul Elle Decoration “Cel mai bun designer de obiect”, iar MobilaDalin a fost clasată pe locul 1 pentru Calitate la categoria “Sofas and Armchairs producer” de către ICERTIAS.

În plus, în 2015, Mihai Grama a câștigat premiul Elle Decoration “Cel mai bun designer de obiect”, iar MobilaDalin a fost clasată pe locul 1 pentru Calitate la categoria “Sofas and Armchairs producer” de către ICERTIAS – International Certification Association GmbH, Zurich, Switzerland.

De aceea, din dorința de a păstra același nivel de calitate și, totodată, poziția pe piață, conducerea MobilaDalin are în plan pentru viitorul apropiat un proiect de investiții în tehnologii moderne de producție pentru a crește productivitatea și calitatea produselor.

„Pentru acest an estimăm o creștere de circa 5% a cifrei de afaceri. În continuare ne propunem o creștere a cifrei de afaceri, păstrând aceleași capacități de producție prin dezvoltarea de produse cu valoare adăugată mare”, a mai spus Dan Cotoi, directorul general al MobilaDalin, cu referire la rezultatele financiare pentru anul în curs, precum și cele estimate pentru viitor.