Modernizare scoli

Lidl contribuie la modernizarea şcolilor din România

08.01.2021

Modernizare şcoli. Lidl contribuie împreună cu clienții săi la modernizarea școlilor din ţara noastră, printr-o donație de 195.000 lei către World Vision. De asemenea, compania anunță o nouă campanie de strângere de fonduri, pentru Centrul Step by Step.

Modernizare şcoli. Campanie de donaţii

Astfel, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, clienții Lidl s-au implicat în susținerea organizației World Vision România. Acst lucru s-a realizat în cadrul campaniei de donații la casele de marcat desfășurată în magazinele retailerului.

Suma de peste 96.000 de lei strânsă cu ajutorul clienților a fost suplimentată de către Lidl până la valoarea de 195.000 lei, pentru ca World Vision România să reamenajeze cu ajutorul acestor fonduri o serie de școli din zone defavorizate.

În plus, până pe 30 iunie 2021, Lidl organizează o nouă campanie de strângere de fonduri dedicată centrului Step by Step, pentru modernizarea învățământului și susținerea educației timpurii.

Modernizare şcoli. Grupuri sanitare în curte

La nivelul României, 4 din 10 școli din mediul rural au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. Pentru a contribui în mod direct la îmbunătățirea acestor statistici îngrijorătoare, Lidl a organizat o campanie de donații la casele de marcat în sprijinul organizației World Vision România. Aceasta va reamenaja și dota școlile beneficiare ale programului World Vision din zonele rurale defavorizate din județele:

  • Cluj
  • Dolj
  • Vaslui

Suma de peste 96.000 de lei, obținută cu sprijinul clienților Lidl în cadrul campaniei de donații de la casele de marcat, desfășurată între 1 iulie – 31 decembrie 2020 în magazinele Lidl, va fi folosită pentru:

  • modernizarea spațiilor școlare
  • dotarea școlilor cu centrale termice, astfel încât copiii să beneficieze de căldură permanentă și de apă caldă
  • reabilitarea grupurilor sanitare
  • implementarea unor soluții care să permită aducerea de apă curentă în interiorul școlilor care nu sunt racordate la rețea.

Acest demers reprezintă o soluție eficientă pentru a diminua decalajele dintre mediul urban și cel rural, în ceea ce privește accesul la educație de calitate.

Citeşte şi Locuri de muncă Bucureşti 2021: Ce joburi sunt disponibile?

 

 

Citiți și despre: