Slide

Stiri: Logistica

Modernizarea Aeroportului International Craiova

Modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova: Contract de 350 milioane de lei

03.02.2022

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 19 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova. Două asocieri de firme au depus oferte pentru extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova. Valoarea contractului este de peste 350 de milioane de lei.

Procedura de licitaţie deschisă

Pe data de 1 februarie, a fost publicată în SEAP Declaraţia de participare privind procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea Contractului „Proiectare şi Execuţie lucrări pentru proiectul Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova”.

Valoarea estimată a contractului este de 351.001.449,96 lei fără TVA.

Modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova. Două oferte

La procedura de licitație au depus oferte două asocieri de firme. Este vorba de:

  • Asocierea Bog’art + Drumuri Bihor + Drum Asfalt+ UTI Construction and Facility Management
  • Asocierea Construcţii Erbaşu + Grup Primacons+ Váhostav – SK, A. S., prin lider Construcţii Erbaşu

Lucrările care trebuie efectuate

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări, printre care: terminal de pasageri, parcare, drumuri de acces şi centrală fotovoltaică, amenajarea suprafeţei nivelate a benzii pistei şi a benzii căii de rulare, drumuri rutiere de acces şi drumuri tehnologice, puncte de acces şi control, platformă de degivrare aeronave şi de îmbarcare-debarcare, platformă de întoarcere pe pistă.

Contractul face parte din Proiectul „Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova“, cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanţare UE 280.518.150,44 lei fără TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 25 luni.

Citeşte şi Charter Sibiu – Egipt. Ce preţuri au biletele de avion?