Moduri de a economisi bani în vacanță

07.07.2017

Potrivit unui studiu realizat de momondo.ro – motorul independent și gratuit de căutate a ofertelor de călătorie – 63% dintre români pun în mod constant bani deoparte pentru a-și permite o vacanță. Pornind de la acest studiu, specialiștii au conturat nouă moduri prin care pot fi economisiți bani pe timpul vacanței.

„Există multe modalități prin care putem face economii înainte și, totodată, în timp ce călătorim. De exemplu, selectarea zborurilor cu escală, cazarea la hosteluri sau apartamente cu bucătărie, unde putem pregăti mâncare. În plus, în multe orașe din întreaga lume există o varietate de muzee, concerte, festivaluri și alte evenimente cu intrare gratuită. Ca în cazul oricărei călătorii, credem că o bună informare în avans ne poate ajuta să facem economii semnificative”, spune reprezentantul momondo în România Mircea Giurcă.

Conform studiului momondo.ro, principalele lucruri din vacanță pentru care românii caută alternative la un preț mai mic, pentru a face economii, sunt deciziile legate de cazare, cumpărături, mâncare și descoperirea obiectivelor turistice prin vizite sau excursii organizate. Prin urmare, specialiștii momondo.ro au pregătit nouă trucuri care să te ajute să ai parte de cele mai bune experiențe în călătoria ta, în timp ce cheltui mai puțini bani.

  1. Pregătește o hartă turistică – un card de turist sau de vizitator îți permite să descoperi diferite obiective de interes în mod gratuit sau cu reduceri semnificative și, totodată, să folosești transportul în comun fără alte costuri. De exemplu, CityCards există în 35 de orașe și 21 de țări și oferă diverse beneficii pe care le poți accesa simultan, precum transport public gratuit, vizită la muzee, sau pot fi limitate la un singur serviciu.
  2. Alătură-te unui tur ghidat organizat de voluntari – un alt mod de a face cunoștință cu meleagurile vizitate este să te alături tururilor tematice gratuite organizate de către voluntari care sunt îndrăgostiți de orașul lor și care doresc să împărtășească aceste emoții cu turiștii. Discover Walks și SANDEMANs NEW Europa organizează tururi pe bază de donații în diferite orașe – fiecare persoană poate plăti cât consideră de cuviință la finalul unei plimbări.
  3. Obține un certificat internațional – un exemplu de certificat este ISIC (International  Student Identity Card), o legitimație internațională adresată elevilor și studenților (inclusiv masteranzilor și doctoranzilor) care oferă acces la o lume plină de privilegii precum reduceri în 130 de țări, intrări gratuite la muzee, teatre și reduceri la alte evenimente culturale și prețuri mai mici la călătorii cu avionul, cazare în hoteluri și hosteluri, mese la restaurant, programe de training, cumpărături și alte evenimente urbane.
  4. Ia ghidul în buzunar – unul dintre cele mai simple moduri prin care poți face economii este să descarci un ghid audio sau o aplicație mobilă pe telefon sau tabletă. Astfel vei fi independent și vei putea explora orașul prin stabilirea unui traseu individual așa cum îți dorești.
  5. Fă schimb de servicii – atunci când planifici o călătorie te poți uita și la cea mai mare rețea de oaspeți CouchSurfing, care unește 10 milioane de călători din peste 200 de orașe. Membrii sunt dispuși să-ți facă un tur al orașului lor de reședință, precum și să-ți asigure cazare, orice alt tip de asistență sau să-ți țină companie pe parcursul întregii tale călătorii.
  6. Află care sunt zilele cu vizite gratuite – numeroase instituții culturale din diferite părți ale lumii își deschid în mod regulat ușile pentru vizitatori, permițând intrarea gratuită. Zilele în care te poți bucura de artă în alte muzee din întreaga lume fără a plăti sunt precizate, de obicei, pe site-urile oficiale ale acestora.
  7. Apelează la înscrierile online – Există în întreaga lume obiective turistice de interes, mai ales atunci când nu trebuie să plătești nimic la intrare. Biletele care permit intrarea gratuită pot fi luate de la intrare, dar ele se dau pe principiul „primul venit, primul servit”, iar numărul de locuri este limitat.
  8. Urmărește site-urile cu reduceri – Pe site-urile dedicate principalelor obiective turistice sunt postate, de obicei, noutăți despre promoții pentru vizitatori. În plus, informațiile despre reduceri pot fi găsite pe site-uri specializate, cum ar fi Groupon.
  9. Informează-te cu privire la beneficiile pentru familie – Dacă vei călători cu copii este, de asemenea, foarte util să verifici site-urile oficiale ale atracțiilor turistice din locul către care te îndrepți. În primul rând, în unele muzee copiii sub o anumită vârstă pot intra gratuit. În al doilea rând, în multe locuri există o practică a biletelor pentru familie, potrivit căreia adulții cu copii (numărul depinde de fiecare locație în parte) pot beneficia de un preț special, mai mic decât dacă ar cumpără bilete individual.

 

 

Citiți și despre: