MOL acordă dividende în valoare de 94 miliarde de forinţi

16.04.2018

Grupul MOL a organizat, la Budapesta, Adunarea Generală Anuală. Acţionarii au aprobat raportul Consiliului Director privind situaţia financiară pentru anul 2017 şi au aprobat situaţia financiară consolidată. Adunarea Generală a apreciat eforturile Consiliului Director în anul financiar 2017, validând activitatea Consilul Director şi pe membrii săi.

Adunarea Generală a aprobat propunerea Consiliului de a plăti dividende în valoare de 94 miliarde de forinţi (HUF), o creştere semnificativă în comparaţie cu anul trecut. Dividendul de bază a crescut cu 9%, până la 85 HUF pe acțiune, de la 78,125 HUF pe acţiune anul trecut. Acest lucru demonstrează continuarea tendinței de creștere treptată a valorii dividendelor. În plus, acționarii au aprobat dividendul special propus de Consiliul de Administrație pe fondul fluxurilor mari de numerar obținute în 2017. Dividendul total per acțiune, care reprezintă o majorare cu 50% a unei acțiuni de 42,5 HUF, a atins valoarea de 127,5 HUF pentru anul financiar 2017.

De asemenea, Adunarea Generală a aprobat propunerea Consiliului de realegere a dlui Zsolt Hernádi ca membru al Consiliului Director. În plus, domnii Zoltán Áldott și Prof. Dr. András Lánczi au fost desemnaţi membri ai Consiliului de Supraveghere. Acționarii au aprobat, de asemenea, alegerea domnului Csaba Szabó în Consiliul de Supraveghere, în calitate de reprezentant al angajaților.

„Aș dori să mulțumesc acționarilor noștri pentru participare şi pentru sprijinul acordat rezoluţiilor propuse de Consiliul Director. Sunt onorat să încep un nou mandat ca preşedinte al Grupului MOL. 2017 a fost un an cu rezultate foarte bune, un an în care am lucrat intens pentru transformarea strategică a business-ului nostru pentru ce va urma dincolo de era comercializării carburanţilor, oferind în același timp rezultate financiare și operaționale extraordinare. Avem un cadru financiar puternic care ne va permite să continuăm în 2018 transformarea afacerii noastre și să creștem treptat randamentele pentru acționarii noștri în următorii ani”, a spus Zsolt Hernádi, Chairman & CEO al Grupului MOL referitor la Adunarea Generală.

 

 

 

Citiți și despre: