MOL Romania - Permis pentru viitor

MOL România susține 45 de tineri din medii defavorizate

04.03.2019

MOL România susține 45 de tineri din medii defavorizate, plătindu-le școala de șoferi. Compania a anunțat că împreună cu Fundația Pentru Comunitate vor sprijini 45 de tineri proveniți din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere. Tinerii sunt beneficiarii celei de-a patra ediții a programului Permis pentru viitor.

Numele persoanelor susținte au fost făcute publice de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România.

MOL România – Permis pentru viitor. Cine poate beneficia de susținere?

Sprijinul se acordă tinerilor cu posibilități materiale reduse, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea și extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

Statisticile din cadrul programului indică o creștere semnificativă a numărului celor care doresc să beneficieze de ajutor, de la 88 în cadrul ediției precedente, la 212 în cadrul actualei ediții. De asemenea, numărul județelor din care provin solicitările a crescut de la 17 la 28.

MOL România – Permis pentru viitor. Ce spune conducerea companiei?

„Remarcăm că există un interes în creștere față de acest program din partea potențialilor beneficiari, ceea ce înseamnă că acest proiect reprezintă cu adevărat un instrument util pentru o categorie de populație vulnerabilă, respectiv pentru tinerii proveniți din medii defavorizate. Noi le suntem alături cu mare bucurie tuturor acestor tineri care încearcă să își construiască un viitor mai bun și care depun eforturi pentru a depăși obstacolele cu care se confruntă. Am constatat de asemenea cu bucurie contribuția ONG-urilor și a multor jurnaliști și publicații la comunicarea acestei oportunități către persoane care ar putea fi interesate. Ajutorul lor este foarte important pentru promovarea acestui program și le mulțumim pentru această dovadă de sensibilitate față de cei care încearcă să își îmbunătățească situația profesională prin intermediul acestui program”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Prin majoritatea proiectelor (196), tinerii au cerut acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere categoria B. De asemenea, 13 tineri s-au înscris pentru categoria C/CE, doi pentru D/DE și unul pentru B adaptat.

MOL România – Permis pentru viitor. Jurizarea

Beneficiarii au fost aleși în urma jurizării proiectelor depuse. S-a ținut cont de:

  • situația materială
  • scrisoarea de motivație personală
  • recomandările prezentate
  • exactitatea datelor cuprinse în formularul de înscriere.

În plus, în unele cazuri s-au realizat interviuri cu:

  • candidații
  • persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.

Beneficiarii programului Permis pentru viitor sunt din județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și din Capitală.

Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

MOL România – Permis pentru viitor. Ce spun reprezentanții Fundației pentru Comunitate?

„În cursul lunii martie vom încheia contractele și vom pune resursele financiare la dispoziția noilor beneficiari. Astfel, aceștia vor putea să se înscrie la școala de șoferi, să înceapă cursurile și să se prezinte la examen spre sfârșitul verii. Cei care n-au obținut finanțare acum, pot reveni la sfârșitul lunii noiembrie, când vom anunța ediția a 5-a. Experiența de până acum ne arată importanța motivației personale, a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea din care face parte tânărul solicitant și exactitatea datelor introduse în formularul de înscriere”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Citește și Piața muncii în 2019. Principalele provocări

 

 

 

Citiți și despre: