Stiri: Stiri

MOL România preia benzinăriile Agip

07.05.2014

Grupul MOL a anunțat că a încheiat un acord de vânzare – cumpărare cu compania italiană Eni, acesta vizând preluarea entități de afaceri în Cehia, Slovacia și Romania, inclusiv rețele de distribuție de carburanți (care funcționează sub marca Agip).

Decizia contribuie la strategia grupului pe segmentul rafinare și marketing (Downstream) de a spori prezența pe piață, acoperirea geografică și numărul de clienți, preluarea activității de vânzări engros de carburanți de la Eni fiind de asemenea inclusă în acord.

“Această achiziție reprezintă un moment marcant al strategiei noastre de creștere a rețelei de benzinării în Europa Centrală și de Est. În Cehia, vânzările medii ale stațiilor achiziționate se situează între primele trei poziții, într-un clasament al companiilor de retail de carburanți. În plus, Grupul MOL va deține a doua mare rețea de benzinării din Cehia. MOL își lărgește semnificativ acoperirea geografică în România și face un pas înainte în ceea ce privește percepția brandului în Slovacia”, a spus Lars Höglund, Senior Vice President pentru divizia de retail a Grupului MOL.

În România, preluarea reprezintă un punct de referință pentru îndeplinirea strategiei MOL de a-și crește cota de piață. Prin integrarea celor 42 de benzinării Agip, MOL România ajunge pe plan local la o rețea de 189 unități.

“MOL România a fost dintotdeauna o organizație care și-a construit modelul de afaceri în jurul clienților săi, iar echipa noastră este hotărâtă să utilizeze această oportunitate, oferind clienților și partenerilor noștri produse și servicii de înaltă calitate, sub marca MOL, în cadrul unei rețele lărgite de benzinării. Ne vom continua eforturile de creștere, bazându-ne pe standardele înalte de performanță asigurate de echipa noastră capabilă”,  a afirmat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL România.

Poziția grupului în Cehia va fi puternic susținută de achiziție, în condiţiile în care cele 125 noi benzinării, alături de cele 24 sub marca Slovnaft și cele 125 stații PAP Oil, vor majora cota de piață a companiei la peste 10%.

În Slovacia, rețeaua MOL va ajunge la 253 unități, iar cele 41 staţii de alimentar nou integrate vor contribui la îmbunătățirea vânzărilor medii și a portofoliului de produse și servicii destinate clienților.

Finalizarea acordului dintre cele două companii depinde de îndeplinirea unor condiții prestabilite, printre care și obținerea avizului din partea autorităților de reglementare în domeniul concurenței.