Stiri: Energie

MOL România se alătură iniţiativei „Every Can Counts”

23.03.2016

MOL România se alătură iniţiativei „Every Can Counts”, de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, printr-un parteneriat în cadrul căruia a instalat în 35 de stații din țară recipiente pentru colectarea selectivă a acestor ambalaje, cu scopul de a responsabiliza atât clienţii cât și angajaţii companiei.

Prezenţa programului Every Can Counts în staţiile MOL România aduce beneficii mediului, prin economisirea materiilor prime şi energiei necesare pentru producerea de doze noi. Aluminiul din care sunt fabricate dozele este cel mai valoros material reciclabil, el putând fi reutilizat la infinit fără a-și pierde din proprietăți.

„Colectarea dozelor din aluminiu prin implicarea companiilor din România este o prioritate pentru Every Can Counts, iar parteneriatul cu MOL România reprezintă pentru noi certitudinea că putem inspira un comportament responsabil clienţilor şi angajaţilor, prin colectare şi reciclare”, a declarat Adina Magsi, Director General al Asociaţiei Alucro.

O doză de aluminiu reciclată ajunge înapoi pe rafturile magazinelor în aproximativ 60 de zile. Resursele folosite la fabricarea ei din dozele folosite sunt cu 95% mai reduse față de cazul în care ar fi produsă din materii prime nereciclate.

„Odată cu alimentarea mașinii oferim clienților oportunități de reciclare și am inițiat mai multe proiecte în acest sens, ca de exemplu acțiunea de colectare în stațiile noastre a uleiului alimentar uzat. Este o acțiune care s-a extins anual datorită ecoului pozitiv de care s-a bucurat în rândurile clienților noștri. Suntem convinși că succesul se va repeta și în ceea ce privește colectarea dozelor de aluminiu”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL România.

Colectarea dozelor de aluminiu se face în cutiile speciale, amenajate în zonele accesibile clienților, astfel încât aceştia să poată arunca direct dozele goale în cutia de colectare.

Întreaga cantitate de doze de aluminiu colectată în stațiile MOL va fi colectată de companii autorizate și trimisă la fabricile de reciclare din Europa, de unde va reveni în Romania sub forma de tablă de aluminiu din care se vor produce doze noi.