Stiri: Companii

Mondelez International are un nou vicepresedinte

Mondelēz International are un nou vicepreședinte

27.02.2019

Vince Gruber a preluat, începând cu ianuarie 2019, funcția de vicepreședinte executiv al Mondelēz International și cea de președinte pe Europa. Având o experiență vastă în sectorul FMCG, acesta va dezvolta și conduce strategia companiei „Snacking Made Right” în cadrul operațiunilor din Europa.

Strategia urmărește să le ofere oamenilor snack-urile potrivite, la momentul potrivit, în modul potrivit.

Mondelez International. Ce spune noua conducere?

„Sub sloganul „Snacking Made Right”, avem un plan strategic puternic, care va ghida acțiunile noastre în următorii ani și ne va conduce spre o creștere sustenabilă și profitabilă”, spune Vince Gruber. „Mă simt onorat să conduc o echipă europeană excelentă și aștept cu nerăbdare să creez viitorul snack-urilor”.

Europa contribuie cel mai mult la creșterea Mondelēz International. Piețele europene reprezintă mai mult de o treime din veniturile grupului. Per total, venituri nete ale grupului se ridică la 10 miliarde dolari, în 2018.

Mondelez International. Mărci de top

Printre mărcile de top ale companiei, care dețin poziții de lider pe piețele europene, se numără:

  • Milka
  • Cadbury
  • Toblerone
  • Oreo
  • LU
  • Halls

Mondelez International. Experiența profesională a noului vicepreședinte

Cariera noului vice-președinte a început în anul 1989 la Kraft Foods Austria (acum Mondelēz International). Acesta a ocupat numeroase posturi în marketing până în anul 2000.

După ce a lucrat în afara companiei pentru o perioadă de șapte ani, Vince Gruber s-a întors la Kraft Foods în 2007 ca Director pentru Divizia de Ciocolată pentru Germania. Această funcție a deținut-o până în 2010, când a fost numit președintele al Diviziei de Ciocolată pe Europa.

În anul 2016, Vince Gruber a preluat funcția de Președinte pe Europa de Vest. În ianuarie 2019, a fost numit în funcțiile de vicepreședinte executiv al Mondelēz International și de președinte pe Europa în Zurich.

Împreună cu Maurizio Brusadelli, EVP și președinte Asia, Orientul Mijlociu și Africa, și Luca Zaramella, EVP & CFO, Vince Gruber este al treilea membru italian din echipa de management a Mondelēz International.

Citește și Cine este cel mai bun fotograf român?