MONDIAL SA

Mondial, tradiție și inovație în produsele ceramice românești

01.12.2018

Cu o tradiție de peste 30 de ani în producția de obiecte ceramice, Mondial SA reprezintă una dintre companiile care reușesc să păstreze tradiția producției obiectelor ceramice și să adapteze permanent tehnologia și designul produselor sale la cerințele și nevoile consumatorilor. Calitatea deosebită a produselor și serviciilor oferite, stilul inconfundabil imprimat de o cultură europeană solidă, precum și interesul sporit manifestat către latura funcțională a produselor, au atras atenția concernului german Villeroy & Boch încă din anul 1996, când Mondial SA a devenit parte dintr-un grup de înalt prestigiu internațional, cu o istorie de aproape 300 de ani.

Fondată în anul 1894 la Lugoj, compania Mondial SA a început activitatea în domeniul producției de cărămizi și țigle, ulterior dezvoltând-o pe cea de producție de articole din ceramică (gresie, faianță și obiecte sanitare). În anul 1989, fabrica de produse din ceramică Mondial producea cărămizi, blocuri ceramice, plăci de faianță de dimensiuni mici (15 x 15 cm) și obiecte sanitare din porțelan. După anul 1990 începe un proces de transformare a întreprinderii într-o societate pe acțiuni, având ca principal acționar Fondul Proprietății de Stat (FPS), respectiv Fondul Proprietății Private (FPP).

Anul 1996 rămâne anul decisiv în istoria fostei fabrici de produse ceramice Mondial Lugoj, fiind anul în care 51% din acțiunile companiei Mondial SA au fost achiziționate de Villeroy & Boch AG, una dintre cele mai importante și experimentate companii în producția de ceramică.

“Ne-am redefinit limitele care țin de creație, viziune și inovație, astfel încât să dăm o nouă dimensiune activității noastre. Ne-am luat un angajament prin respectarea principiilor de funcționalitate și inovație în ceea ce privește produsele pe care le creăm”, ne-a declarat Dl. Doru Lorint, Managerul General al Mondial SA.

Mondial SA, Furnizor al Casei Regale a României

Respectul și grija pentru tradiție, devotamentul pentru calitate și ambiția autenticității manifestate pe întreg parcursul evoluției companiei au contribuit la obținerea distincției de Furnizor al Casei Regale a României, distincție oferită de către Maiestatea Sa, Principesa Margareta, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Holul de Onoare al Castelului Peleș, în data de 30 noiembrie 2014 și re-certificată pe 13 martie 2018.

“Ne onorează faptul că am fost aleși să rămânem în familia furnizorilor. Privim păstrarea titlului ca semn de recunoaștere constantă a calității produselor noastre”, a declarat Cristina Apostu, Marketing Manager Mondial SA.

Villeroy & Boch, una dintre cele mai longevive și respectate branduri europene, cu o istorie de peste 270 de ani în domeniu, cu reprezentanțe în peste 125 de țări, și-a pus amprenta asupra evoluției MONDIAL SA prin extinderea viziunii și integrarea acesteia într-un brand cu tradiție. Din momentul în care devine parte a grupului german Villeroy & Boch, compania trece la următorul pas important din evoluție, oferind clienților “mai mult decât funcționalitate, prin experimentarea modernismului în design și oferirea de noi soluții estetice“. Prin continuarea achiziționării acțiunilor de la ceilalți acționari, Villeroy & Boch AG deține în prezent 99,443% din capitalul social al Mondial SA, fiind astfel acționar majoritar.

Calitate și rigurozitate germane în produse românești

Compania duce mai departe prestigiul german al Villeroy & Boch Group, printr-un proces continuu de dezvoltare prin perfecționare a artei manufacturii  și prin implicarea constantă în evoluția liniei de produse. Calitatea deosebită a produselor este confirmată și de obținerea certificatului de calitate ISO 9001:2008 emis de către TÜV Rheinland InterCert, marcă de certificare independentă şi recunoscută internaţional.

Redefinindu-și limitele care țin de creație, viziune și inovație, Mondial SA își menține poziția de furnizor de top in industria prelucrării ceramice

“Nu este simplu să producem ceramică sanitară la un asemenea nivel de calitate, pentru a satisface cele mai exigente criterii. Acest lucru necesită experiență și muncă asiduă. Dar suntem obișnuiți cu așa ceva. Avem zeci de ani de tradiție în domeniul fabricării materialelor de construcție și am devenit parte a concernului german Villeroy & Boch, unul dintre cei mai mari producători de articole sanitare și plăci ceramice”, a explicat Managerul General al companiei.

Păstrători ai tradiției, dar și adepți ai inovațiilor în design si tehnice

Începând cu anul 1996 până în prezent, Villeroy & Boch AG a investit masiv în dezvoltarea fabricii de producție din Lugoj. Principalele investiții au fost utilizate în producția de articole sanitare din porțelan, în care tehnologia de producție a fost modificată în proporție de 90% față de cea existentă la momentul cumpărării, precum și în infrastructura întreprinderii.

În paralel cu dezvoltarea investițiilor, a avut loc un transfer de know-how specializat, inclusiv pregătirea permanentă a personalului, atât în ​​țară, cât și în străinătate

În ceea ce privește numărul de angajați, în luna august 2017 compania deținea un total de 813 angajați. Compania este mereu în căutare de oameni talentați și pasionați, care să beneficieze de pe urma investițiilor pe care compania este dispusă să le facă astfel încât fiecare membru al echipei să aibă posibilitatea de a duce mai departe valorile și prestigiul companiei. Printre beneficiile oferite angajaților Mondial SA, putem aminti de plata celui de-al 13-lea salariu, plata dublă a orelor suplimentare, prime de concediu, bonusuri de sărbători, tichete de masă, bonusuri de calitate individuale, servicii medicale gratuite, dar și nenumărate beneficii legate de calificarea la locul de muncă și șansa de a obține o pregătire de top în domeniu, la standarde interanționale.

Produse inteligente, soluții simple și prietenoase cu mediul înconjurător

Principiul de bază al concernului german Villeroy & Boch, împărtășit și de Mondial SA este de a asigura protecția mediului înconjurător prin proiectarea unor game de produse care să fie prietenoase cu mediul, dar și prin dezvoltarea unor noi soluții menite să asigure creșterea eficienței energetice.

Prin inovație și progres continuu al tehnologiei folosite, compania contribuie activ la protejarea și conservarea mediului

Atunci când vorbim de inovație, ne referim la atitudinea de responsabilitate a companiei în ceea ce privește economia de energie și apă, ori de câte ori acest lucru este posibil. Toate etapele procesului de creație și producție se ghidează după acest principiu, aceasta fiind promisiunea Mondial.

Cupa Mondial Lugoj

Compania este implicată și în proiecte de responsabilitate socială, aducându-și contribuția la dezvoltarea comunității locale. Cupa Mondial Lugoj a debutat în anul 2017 și reprezintă astăzi unul dintre cele mai importante concursuri de alergat din această zonă a țării. Îndemnând oamenii să adopte un stil de viață sănătos și să facă și o faptă bună, Mondial a organizat anul acesta cea de-a doua ediție a Cupei Mondial.

Fondurile obținute în urma înscrierii participanților au fost donate în scop caritabil, în 2018 banii fiind folosiți pentru a susține eforturile și rezultatele sportivilor din echipa Clubului Școlar Lugoj, antrenată de Dl. Adrian Meleancă.

În ultimii 5 ani, secția de gimnastică a cucerit peste 400 de medalii naționale și internaționale și au devenit campioni naționali la toate categoriile de vârstă atât la probele individuale, pe aparate, cât și pe echipe

Juniorii din echipa clubului școlar și-au început activitatea în domeniul gimnasticii la vârste de 5 sau 6 ani, reușind să obțină performanțe deosebite până în prezent și numeroase medalii la concursuri naționale și internaționale. Mondial SA a ales să premieze performanța micilor sportivi și să își manifeste susținerea față de un stil de viață sănătos.

Evoluție financiară

Referindu-ne la evoluția financiară, trendul înregistrat este unul ascendent, veniturile obținute din vânzări în 2016 fiind de 34,7 milioane de euro și 36 milioane de euro în 2017.

Puţine întreprinderi au contribuit pe lângă istoria lor economică regională şi la istoria culturală şi socială a Europei. Villeroy & Boch este printre acestea. Acest fapt responsabilizează grupul Villeroy & Boch, dar și Mondial SA, atât față de angajaţi, acţionari şi clienţi, cât şi faţă de mediu şi societate. Menajarea resurselor naturale, utilizarea raţională a energiei şi durabilitatea produselor sunt cele mai importante lucruri avute în vedere. De asemenea, siguranţa muncii şi protecţia sănătăţii constituie una din cele mai importante aspecte pentru companie.

 

Citiți și despre: