Stiri: Energie

Monitorul Preturilor Carburantilor

Monitorul Prețurilor Carburanților. Rezultate impresionante în doar două săptămâni de la lansare

19.07.2019

Monitorul Prețurilor Carburanților. În doar două săptămâni de la lansare, Monitorul Prețurilor Carburanților a înregistrat aproximativ 180.000 de căutări ale sortimentelor de carburanți. Cele mai căutate sortimente au fost benzina standard (59.930) și motorina standard (54.932). Acestea reprezintă 64% din căutări. Restul sortimentelor însumează 36% din căutările totale:

 • motorina premium (22.818)
 • benzina premium (20.656)
 • GPL (13.290)
 • încărcarea electrică (8.206)

Monitorul Prețurilor Carburanților. 62.000 de accesări

Cele 180.000 de căutări au fost generate în urma a peste 62.000 de accesări, un utilizator unic fiind interesat de mai multe sortimente. Cele mai multe accesări provin de pe website (peste 29.600).

Din rândul aplicațiilor mobile majoritatea accesărilor provin de pe dispozitivele cu sistem de operare Android (în jur de 27.000) și iOS (aproximativ 5.700).

Cele mai multe căutări în aplicație provin din România, majoritatea din București și Timișoara, dar s-au înregistrat căutări care provin și din alte țări, cum ar fi Germania sau Marea Britanie.

Monitorul Prețurilor Carburanților. Aplicația

Datele mai arată că cele mai multe descărcări ale aplicației s-au realizat din Google Play (în jur de 20.000), prin comparație cu App Store (peste 1.800).

În ceea ce privește statisticile demografice, acestea arată că persoanele din categoria de vârstă 25-34 ani s-au arătat cele mai interesate de aplicație, urmate de persoanele din categoria de vârstă 35-44 ani.

Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” este valabilă atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (iOS și Android), ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Inițial, „Monitorul prețurilor” a fost lansat drept proiect pilot și a fost dedicat componentei de retail alimentar. Acesta afișa prețurile produselor alimentelor de bază comercializate de marii retaileri din industria alimentară, iar platforma putea fi accesată doar din București și județul Ilfov.

Monitorul Prețurilor Carburanților. Rețete de benzinării

Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” afișează, momentan, prețurile carburanților (benzină, motorină și GPL) practicate de cele mai mari rețele de benzinării, respectiv:

 • OMV
 • Petrom
 • Rompetrol
 • Mol
 • Lukoil
 • Socar
 • Gazprom

În urma lansării, unii distribuitori independenți de carburanți și-au exprimat interesul pentru a adera la platformă, iar în prezent se derulează discuții pentru introducerea acestora în baza de date și afișarea prețurilor carburanților pe platformă.

Autoritatea de concurență recomandă utilizatorilor actualizarea aplicației mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta conține îmbunătățiri ale performanței și repară diferite probleme tehnice.

Citește și 23 de milioane de euro pentru centrul comercial Colosseum. Planurile de dezvoltare ale mall-ului