Stiri: Agricultura

Monsanto a înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte sustenabilitatea

16.03.2016

Odată cu anunţarea primelor angajamente de durabilitate în anul 2008, Monsanto a înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte principiul său de a dezvolta o gamă largă de soluţii agricole durabile, care să poată ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în creştere.

În plus, raportul de sustenabilitate din 2015 al companiei scoate în evidenţă progresul realizat în ceea ce priveşte angajamentele de sustenabilitate ale companiei. Rezultatele obţinute întăresc promisiunea Monsanto de a proteja mediul înconjurător, dezvoltând, până în anul 2021, soluţii ce neutralizează carbonul.

“Suntem mândri să lucrăm împreună cu colaboratorii şi partenerii noştri pentru a contribui cu schimbări majore în domeniul nostru prin acţiuni continue şi decisive pentru a include permanent sustenabilitatea în activitatea noastră”, afirmă Jesus Madrazo, Vicepreşedinte Corporate Engagement al Monsanto.

Raportul, numit “Growing Better Together”, ofertă o analiză a acţiunilor de sustenabilitate realizate de Monsanto din trei perspective – oamenii, planeta şi compania.

Prin urmare, în ceea ce priveşte „Oamenii”, compania oferă sprijin pentru ca alimentaţia echilibrată să fie mai accesibilă fiecărui om de pe planetă şi urmăreşte îmbunătăţirea vieţii fermierilor, angajaţilor, consumatorilor şi comunităţilor.

În privinţa „Planetei”, compaia adoptă soluţii agricole care ajută la diminuarea impactului schimbărilor climatice, asigură accesul la apă, conservă biodiversitatea şi îmbunătăţeşte sănătatea solului, iar din perspectiva „Companiei”, Monsanto stabileşte standarde etice înalte, o guvernanţă corporatistă activă, administrarea responsabilă a produselor şi raportarea transparentă ca punct central al modului de desfăşurare a activităţilor comerciale.

În raport se remarcă reducerea cu 22% a emisiilor de gaze cu efect de seră din operaţiunile cu produse pentru protecţia plantelor până în 2020, 73% din obiectiv fiind atins, precum şi creşterea cu 25% a eficienţei de utilizare a apei pentru irigaţii în operaţiunile globale de producere de sămânţă până în 2020: 35% din obiectiv a fost deja atins.

De curând, Monsanto a raportat progrese în câteva obiective importante de sustenabilitate. Compania a mărit eficienţa sistemelor de irigat în cadrul loturilor de producere de sămânţă şi a diminuat intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră din cadrul operaţiunilor de produse pentru protecţia plantelor. De asemenea, Compania a devenit prima companie parteneră a Organizaţiei National Fish and Wildlife Foundation’s Monarch Butterfly Conservation, asumându-şi un angajament în valoare de milioane de dolari pentru sprijinul fluturilor monarch.

În decembrie 2015, Monsanto şi-a luat angajamentul de a-şi neutraliza, până în 2021, emisiile de carbon, printr-un program unic atât pentru operaţiunile de producere sămânţă şi pentru cele de protecţie a plantelor, cât şi în colaborarea cu fermierii.