Monsanto, desemnată una dintre cele mai admirate companii la nivel mondial

20.02.2015

Compania Monsanto a fost desemnată una dintre cele mai admirate companii din lume, de către revista FORTUNE. Astfel, în acest an, compania a fost clasată pe locul 1 în sectorul industrial agricol, în urcare cu o poziţie faţă de anul trecut.

“În numele celor peste 20.000 de angajaţi ai companiei Monsanto, suntem mândri să primim această recunoaştere din partea revistei FORTUNE pentru al doilea an consecutiv. Acest premiu este o recunoaştere a performanţelor angajaţilor noştri din întreaga lume şi dedicarea lor de a lucra în parteneriat cu alţii pentru a oferi soluţii agricole inovatoare fermierilor din întreaga lume”, a declarat Hugh Grant, Preşedinte şi CEO Monsanto.

Topul are la bază studii ale companiilor şi evaluări ale directorilor, executivilor şi analiştilor, atributele clasamentului variind de la inovaţie şi calitatea produselor la păstrarea oamenilor talentaţi şi responsabilitatea faţă de comunitate şi mediul înconjurător.

Totodată, organizaţiile terţe continuă să recunoască Monsanto ca fiind “employer of choice” (angajatorul preferat). Astfel, Great Place to Work a clasat compania pe locul 8 în topul celor mai buni angajatori multinaţionali din 2014, iar în 2015, Glassdoor a clasat compania pe locul 39 în topul celor mai bune locuri de muncă (Best Places to Work Employees’ Choice Awards).

De asemenea, tot în 2014, Monsanto a obţinut premii pentru recunoaşterea inovaţiei, stilul de conducere al liderilor, cât şi pentru satisfacţia angajaţilor la locul de muncă, premii oferite de către Forbes (Cele mai inovative companii din lume), revista Science (Top Angajatori – cariere în domeniul Ştiinţelor), CR Magazine (Cei mai buni 100 de cetăţeni corporativi), Computerworld (Cele mai bune 100 de locuri de muncă în IT), Diversity Inc. (Top 50 companii în diversitate), Review MIT Technology (Cele mai inteligente 50 de companii) şi Chief Executive (Cele mai bune 40 de companii pentru lideri).