Stiri: Agricultura

Monsanto lansează un produs inovator pentru controlul buruienilor

29.01.2016

Compania Monsanto a lansat pe piaţa locală un nou produs pentru controlul buruienilor: Roundup Gel. Este vorba de o formulă complet nouă a erbicidului Roundup, menită să faciliteze munca micilor grădinari în procesul de protejare a plantelor împotriva buruienilor.

Lansat în Marea Britanie în 2012, produsul este vândut în prezent în 17 ţări, urmând ca anul acesta să fie introdus pe alte cinci pieţe, inclusiv în România.

“Prezenţa buruienilor este una dintre cele mai întâlnite provocări în agricultură, atât pentru fermierii mari, cât şi pentru micii grădinari. Acesta este unul dintre motivele pentru care suntem întotdeauna alături de partenerii noştri pentru a le oferi cele mai eficiente soluţii pentru menţinerea şi dezvoltarea optimă a culturilor”, a afirmat Bogdan Soare, Director Naţional pentru Divizia de Produse pentru Protecţia Plantelor România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Roundup Gel este o soluţie inovatoare pentru toţi agricultorii, indiferent dacă au mai utilizat sau nu un erbicid. Uşor de utilizat, noul produs vine mai ales în ajutorul celor care întreţin o grădină şi se confruntă cu problema buruienilor, fiind ideal pentru grădinile de flori sau de legume, ghivece sau peluze. Formula revoluţionară este aplicată direct pe frunzele buruienilor, oferind astfel un nivel ridicat de precizie şi eficienţă în raport cu produsele tradiţionale aplicate prin pulverizare. Erbicidul este absorbit de frunze, intră în fluxul de sevă şi ajunge până la nivelul punctelor de creştere al buruienilor.

“Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem faţă de colaboratori. Am investit mult în cercetare şi dezoltare pentru a crea un produs uşor de utilizat. Roundup Gel vine ca răspuns la ceea ce aşteaptă fermierii zilelor noastre de la un erbicid: precizie, rezultate rapide şi spectru larg de aplicare. Acest lucru reprezintă încă un demers în dezvoltarea durabilă a agriculturii pe termen lung”, a mai spus Bogdan Soare.