Monsanto România a susţinut programul educaţional „Săptămâna Altfel”

06.05.2016

În perioada 18-22 aprilie, în cadrul “Săptămânii Altfel”, Monsanto România a derulat tradiţionalul program educaţional prin intermediul căruia elevi, studenţi şi profesori au vizitat sediul staţiei de procesare a seminţelor de porumb.

Elevilor şi studenţilor li s-a explicat pe larg întreg procesul de producere şi procesare a seminţelor de porumb, de la înfiinţarea loturilor semincere în câmpurile de producere până la însăcuirea din staţia de procesare.

Pe parcursul celor 5 zile, aproximativ 240 de persoane au vizitat la Sineşti cea mai modernă staţie de procesare a seminţelor pe care compania Monsanto o are în Europa.

Tot în aceeaşi perioadă, s-a desfăşurat şi Olimpiada Naţională de Agricultură. Cu această ocazie, 120 de elevi participanţi alături de profesorii coordonatori au vizitat sediul Monsanto din Sineşti.

“Ne bucurăm că şi în acest an am realizat acest proiect şi am primit foarte multe vizite ale tinerilor cu vârste cuprinse între 5 şi 22 ani. Este o plăcere pentru noi să putem pune o piatră de temelie la dezvoltarea acestora”, a declarat Marin Manica, Director al Staţiei de Procesare şi Prelucrare Monsanto România.

 

 

Citiți și despre: