Monsson angajează peste 200 de tehnicieni şi ingineri în domeniul eolian

27.06.2017

Compania Monsson Operation, membră a grupului Monsson, care se ocupă cu Operarea, Mentenanţa şi Service-ul turbinelor eoliene în Europa, Africa, America şi Noua Zeelandă doreşte să angajeze 200 de tehnicieni şi ingineri până la sfârşitul anului 2017.

Compania s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004 și a devenit în timp un important jucător în lume, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliul său. Având peste 350 de angajați de specialitate, Monsson oferă o gamă largă de servicii dedicate fermelor eoliene care cuprind dezvoltare, construcție, operare, întreținere, service, mentenanță şi comercializare de energie electrică.

Monsson Operation s-a dezvoltat exponenţial în ultimii doi ani ajungând să lucreze în peste 20 de tari şi având mai multe birouri operative în Suedia, Irlanda, Qatar, Polonia, Germania, SUA şi Africa de Sud.

“Odată cu dezvoltarea activităţii la nivel internaţional, necesitatea angajării de forţă de muncă specializată a crescut. Astfel, Monsson şi-a făcut propriul centru de instruire şi pregătire a personalului specializat, centru care funcționează în Constanţa şi coordonează activitatea de training şi pregătire profesională a peste 750 de tehnicieni anual”, a spus Sebastian Enache, Director de Dezvoltare Monsson Operation.

În urma unei investiţii de peste 2 milioane de euro într-un centru de pregătire unic în Sud-Estul Europei, Monsson a reuşit să devină un etalon la nivel internaţional în formarea profesională specializată pentru operarea, mentenanţa şi service-ul turbinelor eoliene. Astfel, centrul RESS – Renewable Energy School of Skills poate forma tehnicieni de mentenanţă turbine eoliene, tehnicieni instalare turbine eoliene, operatori instalaţii electrice adecvate centralelor eoliene, cât şi multe alte aptitudini şi competenţe necesare. Toate cursurile sunt acreditate la nivel internaţional şi recunoscute peste tot în lume.

Aşadar, având un necesar propriu mare pentru angajare, Monsson şi-a propus ca până la finalul anului să angajeze personal specializat, cu sau fără experienţă, pentru lucrările deja contractate pentru următorii 3 ani. Astfel, Monsson va lansa în curând o campanie masivă de angajare prin care şi-a propus să selecteze peste 200 de tehnicieni pentru proiectele din Germania, Italia, Grecia şi Brazilia, tehnicieni pe care să-i specializeze şi formeze cu compenţele necesare.

“Deoarece nu vom găsi numai personal specializat în piaţa muncii, ne-am asumat noi pregătirea lor tehnică, prin centrul de pregătire din Constanţa. Vom iniţia o campanie de recrutare la nivel naţional pentru a găsi tineri, cunoscători ai limbii engleze, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani şi dornici să înveţe o meserie nouă”, a mai afirmat Sebastian Enache.

Constanţa a devenit un centru important pentru industria regenerabilelor. Aici se află peste 70% din capacitatea de eoliene instalată în România şi majoritatea tehnicienilor existenţi la momentul actual în industrie au făcut reconversie profesională dintr-o altă meserie extrem de răspândită în zonă, respectiv din cea de navigator.

 

 

Citiți și despre: