Stiri: Energie

Investitii Transelectrica 2021

Moody’s a revizuit, în creştere, ratingul Transelectrica

22.04.2016

Moody’s a revizuit în creștere ratingul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, de la „Ba2” la „Ba1”, perspectiva asociată fiind stabilă. De asemenea, agenţia de evaluare financiară a îmbunătățit ratingul pentru soliditate financiară de la „b1” la „ba2”, perspectiva asociată fiind stabilă.

Decizia reflectă îmbunătățirea profilului financiar, ținând cont de schimbările pachetului financiar acceptat pentru companie și de îmbunătățirea lichidităților. Datorită gradului de îndatorare scăzut al Transelectrica, Moody’s se așteaptă ca societatea să-și mențină profilul de creditare robust cel puțin până la încheierea actualului ciclu de reglementare, la 30 iunie 2019.

Ratingul „Ba1” reflectă îmbunătățirea profilului de risc al Transelectrica, asociată cu poziția sa de monopol și profilul financiar solid, cu un nivel modest al datoriei. Totuși, avertizează agenția, ratingul rămâne constrâns de expunerea companiei la riscurile valutare din cauza datoriei sale denominată în valută.

Perspectiva stabilă asociată ratingurilor Transelectrica reflectă așteptările Moody’s că firma va continua să opereze cu un profit financiar corespunzător actualului rating.

Transelectrica a obținut anul trecut un profit net de 366 milioane de lei, cu 2,5% mai mare față de cel din 2014, de 358 milioane de lei.