Stiri: Sanatate

MS alocă 20 milioane lei pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut

22.04.2014

Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut. Astfel, 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziţie aceste fonduri pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare.

“Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secţii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente şi materiale pentru bolnavii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Acesta a explicat că programul, ca şi cel pentru ATI, era încă de la începutul anului aprobat de comisiile de specialitate, existând şi prevederea bugetară necesară, însă nu a fost demarat.

Până în prezent sumele necesare pentru tratarea urgenţelor au fost asigurate de Casa Naţională de Asigurări de Sanătate.