Slide

Stiri: Finante

Buget Ministerul Sanatatii

MTS va primi 2% din taxele pentru desfășurarea jocurilor de noroc

09.01.2015

Ministerul Tineretului și Sportului va beneficia de 2% din taxele percepute pentru desfășurarea jocurilor de noroc începând cu luna februarie a acestui an. Astfel, în urma Ordonanței de Urgență 92/2014 din 30 decembrie 2014 Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) i se alocă 2% din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor de noroc, a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, precum și din taxa de acces.

”Ordonanța de Urgență 92 / 2014 intră de anul acesta în vigoare. În acest sens, 2 % din taxele pe jocurile de noroc vor fi direcționate către Ministerul Tineretului și Sportului. Aceste resurse vor fi folosite pentru susținerea sportului din România”, a declarat Gabriela Szabo, ministru al Tineretului și Sportului.

Taxele colectate de către stat de pe urma jocurilor de noroc ajung anual în jurul sumei de 700 de milioane de euro. Din această sumă MTS va încasa 2%, conform OUG 92 / 2014.

Proiectul O.U.G. 92/ 2014 a fost inițiat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și Ministerul Finanțelor Publice, susținut de Ministerul Tineretului și Sportului.

„Alocarea unei părți din taxele pe jocuri de noroc către tineret și sport reprezintă o practică întâlnită în toate statele din Europa Occidentală, aici mă gândesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finanțarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, țară în care Loteria a fost fondată chiar cu scopul de a susține domenii ca sportul, tineretul sau sănătatea”, a mai spus Gabriela Szabo.