Stiri: Companii

Muncitori din Sri Lanka. Anuntul facut de De'Longhi

Cei 33 de muncitori din Sri Lanka vor fi angajaţi de De’Longhi România

28.05.2020

Muncitori din Sri Lanka. De’Longhi România a propus Ministerului Muncii și Protecției Sociale să preia spre angajare pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, muncitori care rămăseseră fără slujbe și fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Muncitori din Sri Lanka. Oferta companiei

Oferta companiei a fost aleasă dintre toate cele transmise către minister. De’Longhi România va asigura transportul București – Cluj pentru cele 33 de persoane. De asemenea, compania le va asigura cazare în apropierea fabricii și va semna cu ele contracte de muncă. Se vor respecta aceleași condiții de salarizare și de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajați de la Jucu.

Anunţul făcut de companie

”Decizia Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka rămași fără contract ne bucură foarte mult,” a precizat conducerea companiei De’Longhi România. ”Am putut remedia o situație dificilă pentru acești oameni, într-un timp record și am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasă, în condiții corecte, de respect și de securitate.”

De’Longhi România își completează astfel efectivul de lucru ca să-și continue activitatea în creștere semnificativă în această perioadă.

Muncitori din Sri Lanka. Condiţii de salarizare corecte

Conducerea companiei a aflat de situația celor 33 de persoane din presă și a transmis imediat o ofertă de angajare către Minister. Este vorba de o ofertă care asigură condiții de salarizare și viață corecte în zona Cluj.

Contractele de muncă ale muncitorilor din Sri Lanka includ condiții de salarizare coerente cu ale celorlalți angajați, instruirea necesară și reguli de igienă și protecție la nivelul tuturor angajaților. Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii.

De’Longhi deține două fabrici în România, în comuna Jucu, din județul Cluj, și în comuna Mădăraș, din județul Bihor. Pentru companie lucrează peste 2.500 de angajați. Compania produce în România mașini automate de cafea marca De’Longhi și electrocasnice Braun.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Termoscanarea este obligatorie