Sanatate

Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din Judeţul Argeş

01.03.2016

Conducerea unităţii acordă o importanţă deosebită procedurilor chirurgicale minim invazive. Sănătatea este un subiect care ne preocupă pe toţi, şi cum sistemul medical românesc s-a dovedit de multe ori deficitar, tot mai mulţi români îşi îndreaptă atenţia către spitalele private.

MUNTENIA HOSPITAL, cu sediul în Piteşti, str. Pictor N. Grigorescu nr. 2 A, este cel mai mare spital privat multidisciplinar din Judeţul Argeş, care oferă servicii medicale integrate, adresându-se unei populaţii care, alături de cea a judeţului Argeş, include şi judeţele Olt, Vâlcea şi Dâmboviţa.

Activitatea medicală a debutat în anul 2011 cu furnizarea de servicii medicale ambulatorii de specialitate, analize medicale de laborator, servicii de radiologie şi imagistică medicală.

“Fiind în continuă dezvoltare, la doar trei ani de la lansare, începând cu luna ianuarie a anului 2014, au fost organizate compartimente de spitalizare de zi şi continuă, unde pacienţii sunt internaţi pentru o durată între 1 şi 12 ore, în cadrul spitalizării de zi, sau dispun de asistenţă permanentă, atât cât este necesar pentru rezolvarea problemelor de sănătate.”, ne explică Dr. Flavius Băjan, Director Medical al Muntenia Hospital.

Cele mai bune dotări

Muntenia Hospital, cel mai important spital privat din regiune dispune de cea mai bună dotare, ceea ce asigură precizia şi acurateţea tuturor investigaţiilor. De asemenea, deţine şi cea mai bună platformă de imagistică din regiune, laborator de analize medicale performant, bloc operator echipat la cel mai înalt nivel şi nu în ultimul rând cea mai bună echipă medicală, formată în majoritate de lideri în specialităţile în care activează.

Muntenia Hospital este specializat în intervenţii minim invazive, efectuate în cel mai modern şi sigur bloc operator, care asigură recuperarea rapidă a pacienţilor.

”Dispunem astăzi de 45 de paturi, condiţii hoteliere de 4 stele şi avem cele mai competitive preţuri ale intervenţiilor chirurgicale. Am încheiat contracte cu CASJ Argeş, OPSNAJ şi asiguratori privaţi, ceea ce a generat creşterea accesibilităţii la serviciile noastre. Pentru multe intervenţii chirurgicale decontate în acest fel, pacienţii plătesc doar diferenţa pentru servicii hoteliere de clasă. De exemplu, pentru un tratament chirurgical complet al unui caz de adenom de prostată, rezolvat în 2 zile, pacientul plăteşte numai 600 de lei”, ne explică conducerea spitalului.

Recent, Muntenia Hospital, a obţinut de la Ministerul Sănătăţii aprobarea pentru mărirea numărului de paturi de spitalizare de zi şi pentru reorganizarea compartimentului de spitalizare continuă hematologie.

Departamente

Personalul medical este format dintr-o echipă de 20 medici cu contract de muncă full-time acoperind specialităţile: urologie, ORL, ginecologie, chirurgie generală, anestezie şi terapie intensivă, recuperare, medicină fizică şi balneologie, hematologie, neurologie, psihiatrie, pediatrie, dermatologie, gastroenterologie, oftalmologie, medicină de laborator, radiologie şi imagistică medicală. Spitalul colaborează şi cu alţi 50 de medici pentru acoperirea tuturor specialităţilor medicale. Echipa medicală Muntenia Hospital este completă împreună cu cele 65 de asistente medicale şi infirmiere.

Obiectivul managementului legat de personal este de a integra în unitate o echipă de profesionişti, specialişti în domeniu, cu competenţă demonstrată de a acorda servicii medicale.

“Muntenia Hospital începe să fie privit de specialiştii tineri, chiar şi din Bucureşti, ca alternativă la carieră în străinătate. Performanţele profesionale ale tinerilor medici justifică aşteptările noastre”, spune Dr. Flavius Băjan.

Spitalul Muntenia acordă o importanţă deosebită procedurilor chirurgicale minim invazive (endoscopice, laparaoscopice) pentru că sunt mai uşor de suportat, timpii de recuperare sunt mai scurţi, iar complicaţiile postoperatorii sunt mai rare.

Planuri de dezvoltare

Preocuparea managementului societăţii este de a diversifica şi îmbunătăţi serviciile medicale pe care unitatea le oferă. În acest sens, conducerea este interesată de a identifica parteneri pentru dezvoltarea de proiecte în domeniul chirurgiei cardio-toracice, radio-oncologiei şi obstetricii-ginecologiei, de a crea legături profesionale cu centre medicale performante din ţară şi din întreaga lume, atât în domeniul practicii medicale, cât şi în scopul perfecţionării profesionale continue a medicilor unităţii.

Muntenia Hospital atrage pacienţi atât din Piteşti, cât şi din judeţul Argeş şi din judeţele învecinate. În acest context, planul de dezvoltare pe termen mediu şi lung al unităţii include prezența în oraşele importante din judeţ dar şi din Vâlcea, Olt şi Dâmboviţa, începând cu deschiderea unei clinici în Mioveni.

De la momentul deschiderii şi până în prezent am acordat servicii medicale pentru mai mult de 235 000 pacienţi, din care peste 74.000 numai în cursul anului trecut. Această evoluţie s-a reflectat şi în cota de piaţă pe care Muntenia Hospital a înregistrat-o pe piaţa serviciilor medicale private din judeţ, de la 6% în 2011 la aproape 30 % în 2015.

Am realizat o cifră de afaceri de peste 10.400 mii lei în 2015, iar pentru anul 2016, vom depăşi valoarea de 12.000 mii lei pentru totalul serviciilor medicale pe care le vom acorda”, încheie Dr. Flavius Băjan, Director Medical al Muntenia Hospital.