Muzică simfonică în aer liber la Piața Festivalului

28.08.2015

În intervalul 10 – 20 septembrie iubitorii de muzică simfonică din București pot lua parte la Piața Festivalului. Evenimentul care se desfășoară în Piața George Enescu din Capitală reunește zeci de artiști de excepție din domeniul muzicii clasice și simfonice. Organizatorii manifestării culturale sunt Primăria Municipiului București prin ARCUB și Centrul Cultural al Municipiului București.

Piața Festivalului marchează, ca în fiecare an, grandiosul Festival ”George Enescu”. Ritmuri celebre ale maeștrilor Mozart sau Strauss ori Beethoven vin în stradă pentru a încânta publicul iubitor de muzică clasică.

Muzica trebuie să fie o prezență constantă în viața cetății. Când aducem un repertoriu de mare popularitate pe scenele din piețele publice, le spunem tuturor celor care se întâmplă să fie acolo, cu sau fără bună știință, că noi, muzicienii, și arta în general facem parte din viața curentă a orașului”, a declarat dirijorul Tiberiu Soare.

Pe parcursul a 11 zile ansambluri de excepție pot fi auzite în concerte. Printre orchestrele care vor lua parte la ediția de anul acesta a Pieței Festivalului se numără: Orchestra Națională Radio, Filarmonica Oltenia, Bucharest Festival Orchestra, Orchestra Simfonică București, Orchestra Simfonia București și Camerata Regală, sub bagheta unor dirijori de renume precum Tiberiu Soare, Davin Crescenzi, Constantin Adrian Grigore, Cristian Lupeş și Gabriel Bebeşelea.

De asemenea, organizatorii anunță că zilnic celor menționați și se vor alătura profesioniști ai muzicii de cameră precum Art Quartet și Transylvanian Saxophone Quartet. Pe deasupra, o serie de elevi ai liceelor de artă și muzică din București vor avea ocazia să fie văzuți cântând.

Programul oficial al Pieței Festivalului poate fi consultat accesând site-ul www.festivalenescu.ro.

Evenimentul Piața Festivalului este organizat sub umbrela Zilelor Bucureștiului care celebrează aniversarea a 556 de ani de la atestarea oficială a Bucureștiului.

 

Citiți și despre: