Stiri: Companii

My HR Lab - Provocari recrutare Romania 2019

My HR Lab prezintă provocările procesului de recrutare în România

11.07.2019

My HR Lab prezintă provocările procesului de recrutare în România. Astfel, research-ul candidaților potriviți și oferirea de feedback candidaților respinși se numără printre cele mai mari provocări ale oamenilor de resurse umane.

My HR Lab provocări recrutare România. Locuri de muncă

Majoritatea locurilor de muncă puse la dispoziție de angajatori se adresează specialiștilor. În plus, aproximativ o treime dintre job-urile deschise de angajatori pe piața locală sunt destinate stundenților sau absolvenților.

Pe parcursul lunii iunie 2019, compania My HR Lab a derulat în mediul online chestionarul intitulat “Provocări în procesul de recrutare”, chestionar la care au răspuns peste 100 de profesioniști implicați în procesele de recrutare din România.

My HR Lab provocări recrutare România. Cinci provocări

Pentru cei implicați în procesele de HR, cele mai importante cinci provocări sunt:

• Research-ul candidaților potriviți (59%);

• Oferirea de feedback candidaților respinși (34%);

• Identificarea și promovarea corectă a selling points-urilor pentru poziția deschisă (29%);

• Întâlnirile cu hiring managerii pentru calibrarea așteptărilor (28%);

• Promovarea anunțului de recrutare (26%).

My HR Lab provocări recrutare România. Ce spun autorii cercetării

Beatrice Galațanu – Owner & Trainer My HR Lab: “Interesant este faptul că research-ul candidaților potriviți este în continuare o provocare. Știm că recruiterii petrec destul de mult timp cu această activitate, iar asta se datorează și faptului că platformele online și offline prin care pot fi identificați potențialii viitori colegi sunt din ce în ce mai numeroase. Acum nu mai găsim candidați doar pe platformele de job-uri și la târgurile de angajatori. Totuși o parte din munca de research poate fi automatizată. De exemplu, pentru research-ul pe LinkedIn, exista deja extensii de Google Chrome care nu doar că te ajută să cauți candidații mai ușor, dar ele pot să îți trimită singure mesajele personalizate către aceștia, daca bineînțeles încarci un template presatabilit în soft. Pe viitor ar putea fi automatizată din ce în ce mai mult partea aceasta care ne consumă atât de mult timp și există soluții RPA (robotic process automation). În România încă suntem la început și rămâne să vedem cât de mult vom automatiza procesele de recrutare.”

Majoritatea locurilor de muncă deschise (78%) de angajatori pe piața locală se adresează specialiștilor, în jur de 35% sunt destinate studenților/ absolvenților, în timp ce aproximativ 30% dintre pozițiile deschise în companii se adresează candidaților seniori, care au peste șapte ani de experiență.

My HR Lab provocări recrutare România. Domeniul IT

În domeniul IT, una dintre cele mai active industrii în ceea ce privește numărul de noi locuri de muncă, cele mai multe poziții deschise se adresează specialiștilor (83%) și candidaților care au peste șapte ani de experiență (46%).

Pentru specialiștii activi în recrutare, gradul de dificultate privind închiderea unei poziții variază în funcție de experiența pe care o deține candidatul. Astfel, aceștia consideră că cel mai ușor de recrutat este un student/ proaspăt absolvent, iar cel mai dificil de recrutat este un senior, cu peste 7 ani de experiență.

My HR Lab provocări recrutare România. Despre cercetare

Chestionarul “Provocări în procesul de recutare” a fost promovat pe parcursul lunii iunie 2019 pe paginile MY HR Lab de:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Citește și Sika România preia Arcon Membrane. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței