Slide

Stiri: Sanatate

Lista medicamentelor esentiale

Mylan a preluat divizia de medicamente mature şi generice de marcă din cadrul Abbott

01.03.2015

Mylan a anunţat că a încheiat cu succes preluarea diviziei de medicamente mature şi generice de marcă a companiei Abbott Laboratories, pe pieţele dezvoltate din afara Statelor Unite. Ca urmare a acestei tranzacţii Abbott a primit 110 milioane de acţiuni din Mylan N.V., reprezentând 22% din totalul de titluri, restul de 78% fiind deţinute de acţionarii anteriori ai Mylan Inc., actuala companie Mylan N.V.

„Este începutul unui nou capitol din dezvoltarea Mylan. Odată cu finalizarea acestei tranzacţii vom avea o flexibilitate de operare îmbunătăţită considerabil şi o structură financiară globală optimizată. Toate acestea ne plasează într-o poziţie extrem de favorabilă pentru oportunităţi viitoare”, a declarat Robert J. Coury, Preşedintele Executiv Mylan.

Mylan Inc. şi divizia de medicamente mature şi generice de marcă a companiei Abbott din pieţele dezvoltate din afara SUA au fost reorganizate sub entitatea Mylan N.V., o nouă companie cu sediul în Olanda.

Mylan N.V. va fi condusă de echipa executivă a fostei companii Mylan Inc. Compania va fi prezentă pe piaţa Nasdaq sub simbolul MYL.

“Această tranzacţie ne îmbunătăţeşte semnificativ capacitatea de a avea în vedere şi alte oportunităţi strategice de creştere. Noile avantaje se vor adăuga la platforma noastră globală consistentă, deja existentă, contribuind la strategia noastră solidă de creştere şi ajutându-ne pentru a duce la îndeplinire misiunea de a oferi acces la medicamente de înaltă calitate pentru cele şapte miliarde de oameni din întreaga lume. Această tranzacţie va creşte semnificativ prezenţa noastră geografică, precum şi platforma comercială, în unele dintre cele mai mari pieţe din afara SUA pentru portofoliul nostru de produse”, a afirmat Heather Bresch, CEO Mylan.