Stiri: Companii

NASA Space Apps Challenge 2021

Profi susţine NASA Space Apps Challenge 2021

30.09.2021

NASA Space Apps Challenge 2021. Profi, împreună cu alți parteneri, susține, în acest an, spiritul inovator al hackathonului NASA Space Apps Challenge. Competiția va avea loc pe 2 și 3 octombrie, simultan, online, în patru orașe din România (București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași) și în alte sute de locuri din întreaga lume.

Ce spune CEO-ul Profi?

„Acest eveniment este un exemplu perfect de ce poate face o comunitate când lucrează împreună. Echipe din întreaga lume lucrează împreună pentru a rezolva problemele planetei, pentru a pune inventivitatea, educația și spiritul de echipă în slujba unui mâine mai bun. Suntem mândri și bucuroși să putem fi alături de această acțiune și urăm mult succes tuturor echipelor, nu doar celor din România,” a declarat Pawel Musial, CEO Profi, rețea de magazine care susține actuala ediție a evenimentului.

NASA Space Apps Challenge 2021. Tema evenimentului

Tema evenimentului din acest an este “Puterea lui zece”, prin care NASA aniversează cele zece ediții dedicate până acum inovației, colaborării și comunității.( https://2021.spaceappschallenge.org)

Scopul evenimentului este ca echipe de 4-5 persoane, având acces la datele libere NASA, să încerce să găsească soluții ingenioase pentru 28 de probleme reale, de pe Pământ și din spațiu, pregătite și împărțite de NASA în 12 categorii:

  • AI/ML, Apps
  • Data Organization
  • Game
  • Hardware
  • Knowledge
  • Lunar Surface Operations
  • Risk
  • Science Applications
  • Space Travel.

Soluţii

Echipele sunt invitate să își aleagă o provocare pentru care trebuie să lucreze la o soluție între 2 octombrie, ora 09:00 și 3 octombrie, ora 12:00. Soluțiile găsite, se vor prezența de către fiecare echipă timp de 3 minute în fața juriului, urmând ca acesta să aleagă câștigătorii (maximum 2 echipe / oraș). Echipele selectate își vor încărca propunerile pe platforma globală alături de celelalte echipe câștigătoare din toată lumea, soluții ce vor fi ulterior evaluate de experții agenției spațiale. Aceștia vor desemna și câștigătorii de anul acesta la cele zece premii globale și în unele cazuri vor invita echipele să asiste la lansarea unei rachete chiar de la sediul NASA.

NASA Space Apps Challenge 2021. 150 de persoane, înscrise în România

În România, s-au înscris deja peste 150 de persoane la competiția din acest weekend. Echipele vor primi ajutor și consultanță din partea unor mentori dedicați. Soluțiile pe care le vor prezenta vor fi jurizate de o echipă de experți locali.

Citește și Noul PROFI, magazin românesc