Retail

NATURLICH

Natürlich are în plan extinderea magazinelor la nivel național

01.08.2015

Românii își îndreaptă atenția către mobilierul de calitate, furniruit. Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureș, Bistrița, Mediaș și Baia Mare sunt localitățile unde Natürlich a deschis simultan spații comerciale în anul 2009.

Un an mai târziu, a fost lansată o campanie puternică de branding, cu un mesaj care a atras toată atenția consumatorilor: magazin nemțesc de mobilă și decorațiuni, cu suflet românesc. Lansarea acestui concept a fost urmat de reamenajarea showroom-urilor din România, investiție care s-a ridicat la nu mai puțin de 2 milioane de euro. “Am dorit să surprindem prin brandul nostru faptul că, prin moștenirea noastră ardelenească, putem oferi calitate germană produselor fabricate în România, dar nu numai. Răspundem astfel unei provocări lansate de concurenții mari din străinătate, dovedind că și echipe românești pot coordona o afacere de calitate nemțească”, ne-a declarat Zsolt Bereczki, directorul general al Larix, producătorul de mobilă care deține brandul Natürlich.

În prezent, Natürlich numără 10 unități în România, cel mai recent magazin deschis fiind în anul 2013, în Brăila. Pe termen scurt însă, conducerea companiei ne-a declarat faptul că se dorește inaugurarea altor trei unități situate în București, Ploiești și Brașov, iar planurile de dezvoltare pe termen lung includ orașe precum Constanța și Iași, dar și alte zone în plină dezvoltare.

Evoluția vânzărilor 

Numărul celor care trec pragul magazinelor Natürlich diferă de la o unitate la alta, dar depinde și de perioadele anului. „În prima parte a anului, traficul este mai scăzut, cele mai multe vânzări fiind realizate începând cu luna august. Vârful este în luna decembrie, românii urmărind ca înainte de Sărbători să își reamenajeze casele. În acea perioadă, bucătăriile la comandă sunt foarte solicitate, fiind principala zonă care se bucură de înnoire, având în vedere noile tehnologii de producție a bucătăriilor și noile accesorii disponibile”, explică oficialul Natürlich.

Atunci când nu sunt perioade speciale din an, piesele de mobilier pentru dormitoare sunt cele mai bine vândute produse din portofoliul Natürlich, urmate îndeaproape de bucătăriile la comandă, realizate de o echipă de experți.

Toate piesele de mobilier speciale, la comandă, sunt create cu ajutorul unui program special care realizează bucătării modulare pe placul clienților, care se potrivesc oricărui spațiu și tuturor cerințelor.

 

Clienții noștri au ajuns la concluzia că nu își permit să cumpere tot ce este mai ieftin și caută calitate la preț bun – Zsolt Bereczki, directorul Natürlich

 

La toate acestea se adaugă și mobilierul tapițat pentru care se înregistrează cereri din ce în ce mai ridicate. „În ciuda fluctuațiilor pieței, cert este că în ultimii cinci ani cumpărătorii de mobilă și decorațiuni și-au rafinat gusturile, se îndepărtează de mobilierul foarte ieftin din pal melaminat și se orientează către mobilier furniruit, stofe de calitate și decorațiuni deosebite. Clienții noștri au ajuns la concluzia că nu își permit să cumpere tot ce este mai ieftin și caută calitate la preț bun. De aceea, oferta noastră este foarte variată la gama de produse medii, dar include o paletă largă și de mobilier mai ieftin, la prețuri imbatabile, sub brandul Happrix, precum și colecții deosebite, pentru cei mai pretențioși”, explică Zsolt Bereczki, directorul Natürlich.

Un al doilea magazin online

Cum atenția consumatorilor se îndreaptă din ce în ce mai mult către comerțul online, compania a investit în magazinul online www.Naturlich.ro, pentru a răspunde acestor solicitări.

Magazinul online a fost lansat în 2010, fiind dedicat deopotrivă vânzărilor, cât și comunicării constante cu clienții din toată țara. “Deși greu la început și cu o echipă formată din câțiva tineri, am reușit să vindem anul trecut de un milion de lei, doar online. Pentru că gama noastră de produse este tot mai largă, vom lansa un al doilea magazin online, dedicat produselor cu prețuri mici, pentru care vom face o altă comunicare. Aceste produse, sub  brandul Happrix, sunt dedicate tinerilor și celor care nu urmăresc să investească sume foarte mari în mobilare, dar caută calitate la prețuri mici. Se includ și piese de Do-It-Yourself, bucătării sub 300 de lei, avem în promoție acum chiar și un set de living la prețul imbatabil de 339 de lei, camere de tineret la 559 de lei, dormitoare și living sub 1000 de lei. Astfel, oricine poate acum să își înnoiască măcar parțial mobilierul din casă, chiar dacă are venituri mici. Un alt avantaj oferit este posibilitatea de achiziție cu plata în rate, fără dobândă, în condițiile oferite de partenerii noștri de creditare”, ne-a explicat directorul Natürlich.

În ceea ce privește așteptările pentru dezvoltarea pieței, sectorul va înregistra o creștere puternică anul acesta, spun oficialii companiei, majorare de 5 – 10%. Acest lucru se bazează pe stabilitatea cursului valutar și pe maturizarea consumatorilor, care investesc acum din ce în ce mai mult în piese de mobilier, dar și în decorațiuni și accesorii de calitate. Toate acestea conduc la siguranța unei creșteri a brandului Natürlich pentru anul curent. „Suntem singurii care răspund <Natürlich> la orice solicitare. Practic, pentru noi nu există <Nu se poate> și facem tot posibilul să servim clienții la cele mai înalte standarde. În plus, oferim și servicii gratuite, astfel pentru achiziții care trec de un prag minim, oferim gratuit servicii de montaj și transport la domiciliu, pentru bucătării la comandă oferim servicii de proiectare, în fiecare lună lansăm noi promoții și campanii de marketing. Motivele sunt foarte multe pentru care Natürlich este unic pe piață și pentru care clienții continuă să ne calce pragul”, declară Zsolt Bereczki, directorul Natürlich.

Magazine pe piețe emergente

Cu vânzări de 12 milioane de euro înregistrate anul trecut, pentru 2015 conducerea Natürlich se așteaptă la o creștere semnificativă, mai ales dat fiind faptul că cifrele sunt deja în creștere cu 15% în prezent, comparativ cu situația înregistrată în 2014.

Privind planurile de viitor, strategia companiei este de consolidare a rețelei existente, prin oferte atrăgătoare și o reinventare continuă. La acestea se adaugă și lansări pe piețe noi. “Având semnale încurajatoare din mediul online, intenționăm să deschidem în următorii doi ani încă patru, cinci magazine pe piețe emergente. Strategia noastră pe termen scurt și mediu include și creșterea vizibilității, dar și a cifrei de afaceri din vânzările online dezvoltând în continuu site-ul principal www.Naturlich.ro și lansând un nou site, www.Happrix.ro, în a cărui ofertă vor fi mobilă și decorațiuni la prețuri mai accesibile”, ne-a declarat Zsolt Bereczki, directorul Natürlich.