Agricultura

NETagro, 15 ani de soluții eficiente și rentabile în agricultura românească

01.04.2021

Portofoliul Netagro conține o varietate de produse ce au la bază formule complementare, care și-au dovedit eficacitatea și randamentul în câmp. NETagro, singura companie cu capital privat 100% românesc în top 5 pe segmentul distribuitorilor de produse pentru protecția plantelor din România, a pornit la drum în urmă cu 15 ani, într-un număr restrâns, însă cu visuri ambițioase. La început, oferta companiei s-a adresat fitofarmaciilor din sudul țării, având sediul și depozitul principal în bazinul legumicol Vidra. În 2007, activitatea a fost extinsă în județele Brăila și Buzău, iar la 2 ani de la înființare, după o atentă analiză a pieței, a fost identificată o nouă oportunitate de business și anume cultura mare.

„La 2 ani de la înființare, constatând că oportunitatea de business, ca volum și posibilitate de creștere, o reprezintă cultura mare, am făcut pasul firesc de a ne orienta activitatea comercială și către ferme. De acolo, a început evoluția NETagro și creșterea organică a companiei de la un an la altul”, ne-a declarat Dl. Dragoș Paraschivoiu, Director General NETagro.

Ca urmare, NETagro devine furnizor de inputuri pentru agricultură pentru fermele din sudul țării și Dobrogea, pentru început, urmând ca treptat să își extindă activitatea și pe zonele învecinate. Creșterea companiei a fost constantă, de la un an la altul, devenind un business stabil și consolidat într-o piață emergentă.

„Am căutat să creștem cât mai sănătos posibil, fără să facem rabat de la promptitudinea în livrare și calitatea serviciilor și produselor, care au fost dintotdeauna cartea noastră de vizită”, explică Directorul General.

Astfel, NETagro a introdus un sistem automat de gestionare a informației, achiziționând un depozit cu capacitate mai mare, de 4.000 mp și fiind introdusă procesarea automată a comenzilor.

În anul 2014, una dintre cele mai importante investiții realizate a fost reprezentată de achiziționarea unei ferme vegetale în județul Călărași, fermă care a devenit locul în care NETagro își testează tehnologiile pe care le recomandă fermierilor (o adevărată „fermă-școală”).

După transferul activității în Ștefăneștii de Jos, o locație strategică din punct de vedere logistic, NETagro și-a extins treptat activitatea, ajungând și în zona Moldovei, din anul 2018.

NETagro se dezvoltă cu rapiditate

Pentru a putea acoperi cât mai rapid și eficient nevoile clienților, compania a mărit, de asemenea, capacitatea de depozitare. Astfel, în 2019 a fost deschis un depozit zonal la Roman, iar în 2020 a fost extinsă capacitatea de depozitare în Ștefăneștii de Jos cu încă 1.400 mp și spațiu pentru viitoare construcții de 6.500 mp.

„Poate una dintre cele mai importante tranziții pentru NETagro este transferul pe care îl facem în acest an al întregii activități de back-office într-un sediu nou, plasat în inima uneia dintre cele mai mari zone de business ale Bucureștiului. Un sediu modern, complet nou, care să poată acoperi toate nevoile unei echipe aflate în plină dezvoltare”, continuă Dragoș Paraschivoiu.

După 15 ani, NETagro acoperă jumătate de țară și majoritatea zonelor-cheie cu potențial agricol ridicat din România

NETagro este un distribuitor complex și complet, prin portofoliul său, care colaborează cu toți marii producători de input-uri pentru agricultură – produse de protecția plantelor, semințe și  îngrășăminte.

Tehnologiile NETagro

În ultimii ani, compania a dezvoltat un portofoliu propriu de produse, prin care au fost puse bazele Tehnologiilor NETagro. Acestea au fost testate în ferma proprie, iar în urma rezultatelor obținute în culturi, au fost introduse în portofoliu. În acest fel, a fost dezvoltată o ramură importantă pe parte de protecția culturilor, dar și pe parte de nutriție.

Tehnologiile NETagro au luat naștere din dorința de a oferi fermierilor alternative eficiente și rentabile, printr-o varietate de produse ce au la bază formule complementare, care și-au dovedit eficacitatea și randamentul în câmp.

NETagro, o companie care testează tehnologiile pe care le recomandă fermierilor

Pe parte de produse de protecție a plantelor, compania asigură o gamă cât mai variată de tehnologii, indiferent că vorbim despre insecticide precum Laidir 10CS (Lambda-cihalotrin 100 g/l), Sanomectin Pro (Abamectin 18 g/l), erbicide precum Prowl Aqua (Pendimetalin 455 g/l), Lodin (Fluroxipir 200 g/l), Lector Max (Tribenuron-metil 600 g/kg + Florasulam 200 g/kg), Extensor (Sulcotrione 150 g/l + Nicosulfuron 20 g/l) sau fungicide precum Affix (Azoxistrobin 250 g/l) și Tebutec (Tebuconazol 250 g/l).

La capitolul produse pentru nutriție apreciate de fermieri, trebuie menționate Siapton 10L, un biostimulator pe bază de aminoacizi esențiali, care mai ales în ani și condiții dificile face diferența. De asemenea, întreaga gamă Ekolist, cu adresabilitate pentru principalele culturi mari, dar și Biobore, Biostart Top, Stim+, Nitrospeed 39 și Nutrigreen SK reprezintă vârfuri de lance, de asemenea, în Tehnologiile NETagro pentru nutriție.

Trebuie menționat faptul că toți clienții NETagro, atât fermieri, cât și fitofarmacii, beneficiază de oferte comerciale extrem de competitive, cu termene de plată aferente. Însă un mod important prin care NETagro alege să susțină agricultura românească este prin finanțarea fermierilor pe toate campaniile agricole, înlocuind astfel în anumite situații instituțiile financiare (bănci, IFN-uri etc.). Însă mai mult decât atât, elementul în plus cu care NETagro aduce plus-valoare în fermele cu care colaborează este reprezentat de expertiza oamenilor săi, pe care o pune la dispoziția fermierului, precum și întreaga experiență acumulată.

Clienții NETagro, atât fermierii, cât și fitofarmaciile, beneficiază de oferte comerciale extrem de competitive, cu termene de plată aferente

Și pentru a aduce în fermele românești Tehnologiile NETagro generatoare de randament și profitabilitate, portofoliul exclusiv al companiei va fi în continuă dezvoltare. Astfel, NETagro va fi, ca și până acum, alături de toți producătorii agricoli, indiferent de dimensiunile afacerilor lor, cu tot arsenalul pe care îl are în dotare, astfel încât cu toții să beneficieze de un an bun în 2021.

15 ani de activitate pe piața de profil

Cei 15 ani de activitate sunt dovada de necontestat că perseverența și echilibrul aduc întotdeauna rezultate pe măsură. În cadrul echipei NETagro activează încă persoane care au fost alături de la începutul activității, ajungându-se de la 5 angajați, la peste 100 în momentul de față. Totodată, în portofoliul companiei există la fel de mulți clienți care au rămas fideli NETagro de peste 10 ani – o bună parte dintre ei chiar de la începuturile companiei.

„Într-un an aniversar ca acesta, vrem să venim cu ceva în plus, așa cum ne-am obișnuit clienții, prin intermediul celor două campanii de marketing dedicate fermelor, respectiv fitofarmaciilor. La 15 ani de NETagro, avem premii și mai numeroase, și mai mari din punct de vedere valoric. Trei norocoși clienți NETagro vor pleca anul acesta cu un autoturism acasă. Fie unul dintre cele 2 autoturisme Dacia Duster, fie un Ford Ranger. Am pus la bătaie în acest an și mai multe premii în bani: vouchere în valoare de 5.000 și 10.000 Ron. Va fi distractiv!”, precizează Dl. Paraschivoiu.

„Modul în care sărbătorim fiecare an de activitate este venind în întâmpinarea clienților noștri cu oferte competitive, cu tehnologii care aduc randament real în culturi, cu seriozitate și responsabilitate. Ne dorim ca partenerii noștri să crească odată cu noi. Acesta este idealul!” – Dl. Dragoș Paraschivou, Director General Netagro

„Punem fermele în mișcare!” este un concurs dedicat fermierilor, aflat la a doua ediție, prin care NETagro dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli nu numai cu soluții tehnologice optime, ci și cu premii tentante.

“Punem afacerile românești în mișcare!” este o campanie NETagro ce a fost creată în urmă cu trei ani, pentru a veni în sprijinul afacerilor românești mici și mijlocii de profil, care au nevoie de susținere și impulsionare, nu numai prin oferte competitive, ci și prin programe dedicate. Primită de comunitatea fitofarmaciștilor cu o deschidere din ce în ce mai mare de la o ediție la alta, campania destinată fitofarmaciilor s-a transformat deja într-o tradiție.

Echipa și grija față de societate

Prin poziția sa, NETagro reprezintă veriga ce face legătura între producătorii de inputuri pentru agricultură și fermieri, fie ei mari sau mici. În pofida faptului că 2020 a fost un an plin de provocări, adevărata criză din agricultura românească a fost reprezentată de secetă. Cu toate acestea, trendul pentru NETagro a fost unul ascendent – o creștere sănătoasă, fără sincope, generată de extrem de multă muncă și efort susținut din partea unei întregi echipe.

Cu toate că 2020 a fost un an plin de provocări, adevărata criză din agricultura românească anul trecut a fost reprezentată de secetă

După 15 ani de activitate, NETagro a ajuns la o echipă de 110 oameni. 50% din totalul ei este reprezentată de forța de vânzări, secondată de back-office și logistică. Cu excepția anului atipic 2020, compania a pus anual la dispoziția angajaților cursuri de dezvoltare și perfecționare profesională.

„Neavând o structură rigidă, NETagro este o companie care oferă oricărui membru al echipei posibilitatea și libertatea să crească și să își dezvolte cariera, în funcție de cât de mult își dorește și de cât investește în sine, în acest sens. De aceea avem o echipă tânără și ambițioasă”, explică Directorul General.

În ceea ce privește grija față de societate, NETagro se implică anual în diverse proiecte speciale, cu caracter umanitar, prin care alege să vină în mod special în ajutorul copiilor din medii defavorizate, indiferent că vorbim de copii instituționalizați sau care provin din familii cu condiții deosebit de grele, din mediul rural, precum și ajutorarea unor persoane aflate în momente dificile din punct de vedere al sănătății.

 Rezultatele în cifre

NETagro a reușit performanța să închidă un an dificil precum 2020 cu o cifră de 47 de milioane de euro, față de 39 de milioane de euro, cifră de afaceri înregistrată în 2019. „Aceste cifre care au în spate munca a zeci de oameni, a întregii echipe. Este, de asemenea, rezultatul a 15 ani de muncă, cu suișuri și coborâșuri, din care compania a învățat de fiecare dată”, este de părere reprezentantul NETagro.

În 2021, NETagro își va consolida poziția pe toata pe zona Olteniei

Prin poziția sa, NETagro reprezintă veriga ce face legătura dintre producătorii de inputuri pentru agricultură și fermieri, fie ei mari sau mici. Dragoș Paraschivoiu detaliază: „Am reușit să avem o evoluție stabilă și pozitivă în toți acești 15 ani și datorită faptului că NETagro leagă parteneriate bazate pe transparență, responsabilitate și corectitudine.”

2020 a fost un an plin de provocări. Contextul pandemic nu a influențat negativ atât de mult vânzările cum s-ar crede. Nu același lucru se poate spune spune însă și despre seceta cruntă cu care România s-a confruntat, care a fost adevărata criză din agricultura românească anul trecut.

Însă cu toate acestea, trendul pentru NETagro a fost unul ascendent. O creștere sănătoasă, fără sincope, generată de extrem de multă muncă și efort susținut din partea unei întregi echipe.

„În continuare, pentru a întâmpina nevoile fermierilor, intenționăm să dezvoltăm și mai mult partea logistică și administrativă. De aceea am extins capacitatea de depozitare cu încă 1.400 mp și am achiziționat un teren de 6.500 mp, pentru viitoare construcții. În 2021, ne dorim să consolidăm poziția companiei pe zona Olteniei, formând o echipă dedicată zonei, compusă din director regional și 4 area sales manageri. Sperăm ca 2021 să fie un an agricol mai bun. Semne încurajatoare sunt în momentul de față în ceea ce privește rezerva de apă. Însă piața aceasta este influențată de mult mai mulți factori. De aceea este înțelept să acționezi strategic”, a declarat, în încheiere, Dl. Dragoș Paraschivoiu, Director General NETagro.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/da-bacco-lider-national-in-infiintarea-plantatiilor-viti-pomicole/