Stiri: IT&C

NETOPIA mobilPay lansează un proiect în premieră pentru România

09.10.2014

NETOPIA mobilPay lansează un proiect în premieră pe piața de plăți din România: acceptarea de plăți cu telefonul mobil în magazine fizice, prin scanarea de coduri QR mobilPay Wallet, compatibile MasterPass. Inițiativa este prezentată în cadrul evenimentului Internet & Mobile World, cel mai mare eveniment B2B dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software din România, la standul MasterCard.

Noutatea constă în integrarea codurilor QR în rețeaua de acceptare MasterPass – rețeaua digitală a MasterCard, ceea ce le transformă într-o soluție de acceptare deschisă oricărui portofel digital MasterPass din lume.

”Includerea plăților QR mobilPay Wallet  în rețeaua globală MasterPass deschide granițele comerțului global pentru retailerii români, punându-le la dispoziție un sistem modern de plăți mobile, deja bine cunoscut în rândul comercianților din țările dezvoltate. Acum pot beneficia de inovațiile mondiale în plăți mobile, care le permit să vândă fără bariere geografice”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Pentru a asigura clienților o experiență de plată simplă și rapidă, NETOPIA mobilPay și-a integrat platforma sa de procesare cu sistemele a doi furnizori de sisteme fiscale: Express Soft și Sedona, precum și cu soluția de monitorizare de la distanță de vending machines, furnizată de SAS Grup, prin care se vor putea face, în premieră, plăți de produse din automate tip vending machines.. Tranzacțiile sunt procesate prin sistemul GarantiBank, în calitate de bancă acceptatoare, dar și prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă.

Noua soluție aduce avantaje majore pentru comercianți, deoarece, printr-o singură integrare cu platforma NETOPIA mobilPay, devin parte din rețeaua globală de acceptarea MasterPass și vor putea accepta plăți efectuate cu orice portofel digital compatibil, emis oriunde în lume.

Primul portofel digital din România care permite astfel de plăți este mobilPay MasterPass Wallet, lansat în 2013 și integrat recent în rețeaua globală MasterPass.

“La Internet & Mobile World, am ales o temă inovatoare, dorită și așteptată de piață, și anume plata cu telefonul mobil în magazine. Facilitarea plăților cu telefonul mobil reprezintă o direcție strategică pentru MasterCard și vrem să sprijinim orice inițiativă care propune astfel de plăți în sistem deschis și interoperabil”, a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE, în cadrul MasterCard.

Includerea codurilor QR mobilPay Wallet în rețeaua globală MasterPass aduce un beneficiu major atât comercianților, prin simplificarea procesului de integrare, cât și clienților, care vor putea plăti cu portofelele lor digitale compatibile MasterPass oriunde este prezent logo-ul MasterPass. Susținem proiectul pilot al Netopia mobilPay și GarantiBank și dorim să demonstrăm că direcția de urmat este un sistem de plăți deschis, în care toți participanții au de câștigat.”

“Plata cu telefonul mobil reprezintă o etapă naturală în dezvoltarea metodelor de plată electronice. Prin această funcționalitate le oferim partenerilor noștri o alternativă viabilă asupra plăților tradiționale, asigurându-le în același timp consumatorilor finali o experiență nouă și extrem de prietenoasă. Lansăm acest proiect mizând pe inovație și pe simplificarea operațiunilor bancare, continuând să facem diferența în piața locala și să ținem pasul cu cele mai noi tendințe în materie de tehnologie”, a declarat Anca Motcă, Director General Adjunct Garanti Bank.