Stiri: IT&C

NETOPIA Payments

NETOPIA Payments anunță un parteneriat cu Elrond

19.12.2018

NETOPIA Payments a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Elrond, companie IT cu know-how românesc care dezvoltă o nouă platformă blockchain, scalabilă și mai eficientă, cu taxe neglijabile și o procesare a tranzacțiilor în doar câteva secunde.

Prin acest acord, NETOPIA și Elrond vor explora împreună potențialul integrării token-ului ERD dezvoltat de Elrond pe platforma de plăți NETOPIA Payments. Această integrare va permite retailerilor să ofere clienților posibilitatea de a achiziționa produse și servicii prin intermediul ERD tokens.

NETOPIA Payments. Criptomonede

Prin urmare, din a doua jumătate a anului viitor, peste 6.000 de comercianți care folosesc soluțiile NETOPIA Payments vor putea accepta criptomoneda ERD, fară costuri de dezvoltare sau de exploatare suplimentare din partea lor.

„Elrond are misiunea de a ajuta oamenii să se bucure de o mai mare libertate și de mai multă liniște atunci când sunt online și, mai ales, atunci când fac plăți. Prin colaborarea cu NETOPIA și prin includerea ERD ca opțiune de plată, acest nou parteneriat va face ca mii de consumatori să beneficieze de un plus de securitate și să se bucure de plăți mai rapide și mai ușoare”, declară Beniamin Mincu, CEO și Fondator Elrond.

Din conducerea companiei Elrond mai fac parte nume cunoscute din industria de IT din România, precum:

  • Lucian Todea (COO Elrond / Founder & CEO ITNT)
  • Lucian Mincu (CIO Elrond / co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

NETOPIA Payments. Ce spune conducerea companiei?

„Precum Elrond, NETOPIA este un lider disruptiv în domeniul său, iar acest parteneriat reprezintă o oportunitate excelentă de a furniza noi servicii comercianților parteneri și clienților lor. Este încurajator să colaborezi cu un partener inovator care se dedică succesului reciproc. Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm noi soluții de plăți inovatoare împreună cu Elrond, care să fie în beneficiul clienților noștri și să contribuie la creșterea continuă a serviciilor oferite de NETOPIA Payments”, a declarat Antonio Eram.

Reprezentanții celor două companii și-au exprimat interesul comun de a explora și alte cazuri de utilizare potențială a noii platfome, legate de tehnologiile blockchain, de plăți, de confidențialitatea datelor personale, și nu numai.

NETOPIA Payments. Cel mai mare procesator de plăți electronice

NETOPIA Payments este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală. La ora actuală, peste 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA:

  • plăţi mobile,
  • tranzacţii online cu carduri bancare,
  • tranzacții cu Bitcoin,
  • tranzacții prin SMS

Până la sfârșitul anului 2018, compania estimează că va procesa peste 13 milioane de tranzacții digitale. Valoarea totală a acestora se ridică la 400 milioane de dolari.

Citește și Rezultate financiare bune pentru PitechPlus, în 2018. Ce planuri are compania pentru 2019?