Stiri: IT&C

Netopia: Românii au făcut plăţi de 20 mil. euro de pe telefoane și tablete în 2013

06.03.2014

Anul trecut, românii au realizat cumpărături cu ajutorul dispozitivelor mobile în valoare de 20,6 milioane de euro, din care 13,8 milioane de euro reprezintă plăți online efectuate de pe telefoane și tablete, iar 6,8 milioane euro prin tranzacții SMS, potrivit Netopia mobilPay.

Din totalul acestor plăţi, aproximativ 40% au fost procesate de către companie, poziționând Netopia drept cel mai important procesator de mobile commerce din ţara noastră.

Din totalul plăților online cu cardul procesate de Netopia în 2013, 6%, adică o valoare de 4,6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone-uri și tablete, iar în ceea ce privește tranzacțiile procesate prin microplăți cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3,4 milioane de euro, aproximativ jumătate din totalul pieței din România.

„2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot în lume, și iată că nici România nu a făcut excepție. Bineînțeles, încă nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde plățile online de pe telefon și tablete au devenit naturale, însă tot mai mulți români au început să înțeleagă și să prefere această metodă simplă de plată, sigură și mai la îndemână ca oricare alta”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentanții procesatorul de plăţi estimează dublarea ratei medii, la peste 12%, a cumpărăturilor de pe dispozitive mobile din totalul pieței de plăți online cu cardul.