Stiri: Companii

AV Bidco preia Veoneer

NewOpCo Hungary preia unele active aparținând Grupului Cargill

26.12.2022

NewOpCo Hungary preia unele active aparținând Grupului Cargill. Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat tranzacția prin care NewOpCo Hungary, o filială a Grupului Waterland, preia unele active aparținând Grupului Cargill din Ungaria.

Activele care fac obiectul acestei tranzacții includ:

  • o unitate de producție de hrană pentru animale de companie situată din Ungaria
  • echipamente aferente
  • stocuri și contracte comerciale relevante

Waterland este un grup investițional cu capital privat

Waterland este un grup investițional cu capital privat, care controlează companii prezente în diverse sectoare la nivel global. Acesta este activ în domeniul producției și comercializării de hrană pentru animale de companie prin filialele United Petfood Group B.V., inclusiv United Petfood Romania S.R.L., care deține în România o unitate de producție de hrană pentru animale de companie.

Cargill activează pe piața de producție și distribuție a hranei pentru animale

Cargill este o companie din Ungaria, activă pe piața de producție și distribuție a hranei pentru animale, a comercializării cerealelor și a semințelor oleaginoase și a vânzării de amidon, produse derivate din amidon, emulgatori și texturizanți pentru industria alimentară.

Analiza Consiliului Concurenței

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și MedLife preia grupul Medici’s