Agricultura

NHR Agropartners are în plan deschiderea a trei noi sedii

01.04.2017

Anul 2016 a fost dedicat dezvoltării profesionale a echipei de angajați NHR. NHR Agropartners a fost înființată în anul 1999 însă în anul 2001, cu un stoc redus de utilaje agricole și piese de schimb, precum și cu o echipă formată din numai șase angajați, compania a fost preluată de către VA Intertrading AG, Linz, Austria.

În prezent, VA Intertrading pune la dispoziția clienților săi fermieri o gamă largă de utilaje disponibile în stoc, oferind accesul imediat la peste 200-250 de tractoare și 50 de combine, iar cei 200 de angajați NHR sunt pregătiți să ofere clienților servicii la cele mai înalte standarde de calitate și integritate.

„Dezvoltarea VA Intertrading în România alături de NHR a fost marcată de adăugarea de noi game de produse în portofoliul nostru, iar în acest moment reprezentăm branduri de renume ca Deutz-Fahr, Poettinger, JCB Agriculture, Hardi, Bogballe, Dal-bo, Tatoma, Olimac, Sfoggia, Muthing, Einboeck, Hydrac etc.”, declară Monika Puiu, directorul general al NHR Agropartners.

Planuri de extindere

NHR Agropartners este distribuitorul în România al unor branduri de calitate, recunoscute la nivel mondial în domeniul agriculturii, oferind clienților o gamă completă de echipamente.

Pe lângă parteneriatele încheiate de mai mulți ani cu furnizori de top, precum JCB din Marea Britanie pentru încărcătoarele cu braț telescopic, Hardi sau Bogballe din Danemarca, Poettinger, Einboeck, Hydrac din Austria pentru echipamente de prelucrarea solului, Olimac și Fantini pentru echipamente de recoltat, NHR a devenit anul trecut unicul importator oficial în România al mărcii Deutz-Fahr pentru tractoare, combine și prese de balotat.

În plus, pentru a răspunde prompt la solicitările clienților, atât în perioada de garanție, cât și postgaranție, NHR Agropartners dispune de un stoc de piese de schimb originale aflate în permanență în țară.

„Avem și un personal tehnic, format din peste 100 de ingineri instruiți special, care asigură întreținerea utilajelor și sunt pregătiți să ofere servicii competente în orice moment. Noi oferim echipamente de vârf și servicii la un standard ridicat, iar clienții noștri, prin ceea ce le oferim și recoltele obținute, sunt mulțumiți de ele”, susține Monika Puiu.

„Pentru noi e important să fim cât mai aproape de clienții noștri fermieri și dorim să le venim ușor în întâmpinare în momentele critice din campaniile de lucru”, susține Monika Puiu, directorul general al NHR Agropartners.

Totodată, din dorința de a fi cât mai aproape de clienții săi, compania și-a dezvoltat o rețea de puncte de lucru, toate cele 12 filiale având echipe complete. Astfel, NHR Agropartners are acoperire pe întreg teritoriul țării. Însă pentru acest an, conducerea companiei are în plan extinderea rețelei cu două noi sedii, precum și definitivarea construcției unui sediu complet nou, aflat integral în proprietatea NHR.

De asemenea, NHR Agropartners participă regulat la cele mai importante expoziții din domeniu din România și organizează demonstrații în câmp, cu ocazia lansării de noi produse sau testarea unor produse deja existente. Aceste evenimente reprezintă un alt prilej pentru companie de a se întâlni și a interacționa cu fermierii.

Soluții pentru susținerea fermierilor

Cu toate că seceta din toamnă, apărută în nord-estul țării, a afectat recolta de floarea soarelui și mai ales pe cea de porumb, per ansamblu anul 2016 a fost unul bun pentru fermieri, obținându-se recolte cu nivel de calitate ridicat pentru toate produsele.

„După cum știm deja, plata subvențiilor și momentul efectuării acesteia influențează apetitul spre investiție al fermierilor, iar amânarea plății subvențiilor a determinat o încetinire a acestui apetit în primăvară. Noi considerăm mereu că dacă un an este bun pentru fermieri, cu siguranță determină și existența unui an bun și pentru furnizori”, menționează directorul general al NHR Agropartners.

Însă fiind conștienți că în agricultură viitorul este incert din cauza unor factori precum condițiile meteorologice – spre exemplu, nu se știe cum au fost afectați fermierii și culturile de iarna grea din acest an – NHR oferă clienților săi diferite soluții de creditare.

NHR vine în întâmpinarea fermierilor cu diferite soluții de finanțare, adaptate nevoilor acestora

„Departamentul nostru de finanțare lucrează împreună cu clienții noștri pentru selectarea celei mai bune oferte de finanțare de pe piață în mod individual și împreună avem de unde alege, fiindcă NHR Agropartners a construit împreună cu partenerii tradiționali de finanțare oferte imbatabile pentru fermieri”, mai spune Monika Puiu, directorul general al companiei.

Astfel, cunoscând faptul că veniturile în agricultură vin după recoltă, NHR se concentrează pe oferte cu 0% avans pentru achiziția de combine și prima rată în iunie 2018. De asemenea, compania a lansat pe piață și oferte cu termene de garanție în calcularea dobânzii pentru a diminua cât mai mult efortul financiar al fermierilor în achiziția de utilaje agricole. Perioadele de finanțare se întind până la 7 ani, permițând fermierilor să își diminueze efortul anual în achitarea utilajelor.

Cel mai important factor NHR, cel uman

Conform directorului general al NHR Agropartners, principalul atu al companiei este echipa de angajați: „Ceea ce ne diferențiază pe noi față de concurență constă în cel mai important factor ce îl poate avea o companie și anume factorul uman. Avem o echipă mare, unită și bine pregătită să răspundă cerințelor clienților pe partea de vânzări și pe partea de servicii post-vânzare”.

„Cea mai importantă investiție pentru noi este investiția în capitalul uman, de aceea anul 2016 a fost dedicat cu predilecție dezvoltării profesionale a echipei noastre de servicii post-vânzare”, menționează directorul general al companiei.

De aceea, cea mai importantă investiție a companiei este cea care vizează capitalul uman. În consecință, NHR a dedicat anul 2016 dezvoltării profesionale a echipei de servicii post-vânzare, echipă ce reprezintă mai mult de 60% din totalul angajaților din companie. Aceștia au participat la training-uri preponderent tehnice, organizate în centrele producătorilor, ajungând să cunoască activitatea producătorilor la ei acasă.

„În aceeași idee, mergem mai departe și împreună cu APIMAR – Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România – am inițiat și facem parte dintr-un proiect care are ca și scop revitalizarea profesiei de „mecanic agricol”, prin acordarea posibilității ca elevii Colegiului Harnaj din București, cu această specializare, să facă practică în cadrul societăților noastre. Suntem fericiți să facem această investiție de timp, personal calificat și resurse atât materiale cât și umane, punând astfel bazele unui program educațional care s-a dovedit a fi de un real succes în alte țări europene. Sperăm ca prima clasă să fie înființată în toamna lui 2017”, adaugă Monika Puiu, directorul general al NHR Agropartners.

Cum scopul NHR este de a oferi clienților săi cele mai bune servicii și o atmosferă relaxantă, de familie, unde aceștia să se simtă bine, investițiile efectuate de companie atât în capitalul uman, cât și în cele trei noi sedii sunt menite să completeze imaginea NHR Agropartners.