Stiri: Economie

Nicio ofertă angajantă din partea investitorilor pentru preluarea Oltchim

28.03.2014

Ministerul Economiei a anunțat că procedura de depunere a ofertelor angajante pentru preluarea acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV s-a încheiat astăzi. De asemenea, consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, a transmis că un număr de patru potenţiali investitori a achiziţionat caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim SA.

”La expirarea termenului limită, consorţiul de administratori judiciari a consemnat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă din partea investitorilor interesaţi. După expirarea termenului limită, a fost depusă o ofertă din partea unui potenţial investitor. Urmărind prevederile Caietului de prezentare, oferta depusă peste termen nu a fost luată în considerare”, au explicat reprezentanții Ministerului Economiei.

În plus, o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile pentru preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV.

Astfel, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen limită de depunere a ofertelor angajante.