Stiri: Constructii

PRIA Fire Safety of Buildings

NISSA este partener al PRIA Fire Safety of Buildings

02.04.2024

PRIAevents, alături de partenerii săi, Prysmian România, ROCKWOOL Romania, Knauf Insulation Romania, Europlastic, GRUP MENATWORK Romania, ISentinel, Romania Green Building Council, Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România Filiala București, ASOCIAȚIA Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, Asociația Inginerilor de Instalații din România – AIIR, ASRO – Organismul Național de Standardizare din România, Ordinul Auditorilor Energetici din România – OAER, PPTT-Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă, FPSC-FEDERAȚIA PATRONATELOR SOCIETĂȚILOR DIN CONSTRUCȚII ROMÂNIA, Quadratum Architecture, NISSA, Consiglieri, Micri, EFdeN, TeraGlass, Coneco vă invită la ediția a 12-a a conferinței PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS CONFERENCE 2024, în 2 aprilie 2024.

Normativul tehnic privind securitatea la incendiu

Ca noutate, normativul tehnic privind securitatea la incendiu a construcțiilor a fost actualizat de curând. Trebuie să știm ce prevede și cum se va aplica!

”Haideți să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte performante la foc și eficiente energetic!”, anunță organizatorii.

Evenimentului reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Agenda:

9,30 – 12,45 – NETWORKING & EXPOZIȚIE/SESIUNE INTERACTIVĂ:
MODIFICĂRI ale REGLEMENTĂRILOR PRIVIND de SECURITATEA LA INCENDIU și EFICIENȚA ENERGETICĂ a construcțiilor în România / Care sunt noile trend-uri pe piața materialelor?

Teme:

o Modificări la legislația privind securitatea la incendiu în România. Discuții împreună cu reprezentanți ai Statului alături de asociații, companii și societatea civilă pentru a face aceste schimbări? Normativul de siguranță la foc P118/1, P118/2 si P118/3 – cum arată varianta actualizată de curând? cum o aplicăm?
o Importanța alegerii cablurilor rezistente la incendiu, a materialelor de construcții, a ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului, a ferestrelor și a altor materiale?
o Eficiența energetică a clădirilor – status România 2024 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul?
o Studii de caz și soluțiile constructorilor și ale companiilor cu materiale de construcții din România pentru securitatea la foc a spitalelor, muzeelor, școlilor, clădirilor de birouri, parcurilor industriale, școlilor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice?
o Sustenabilitate și reducerea amprentei de carbon
o Materiale de construcții, materiale pentru fațade, sisteme, cabluri, alarme – cele mai noi tendințe!
o Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind securitatea la foc și eficiența energetică?
o Rolul arhitecților, asiguratorilor, al automatizărilor și al materialelor pe care le folosim?
o Importanța structurilor în contextul actual
o Instalațiile și rolul acestora privind securitatea la foc și eficiența energetică a clădirilor
o Concluziile întâlnirii

12,45 – 13,15 – Q&A

13,15 – 14,00 – Networking lunch

Citește și Investiții majore în industrie pentru 2024: Ajutor de stat în valoare de 2,25 miliarde lei