Slide

Stiri: Companii

Nivelul productivității scade în lipsa unor medii adecvate de lucru

09.01.2015

Numărul angajaţilor, la nivel mondial, cu necesități de lucru flexibil este în creştere, tot mai mulţi oameni alegând să lucreze în afara spațiului clasic de birou pentru cel puțin câteva ore din timpul de lucru, arată un studiu realizat de Regus, pe un eșantion de 22 000 de oameni de afaceri din peste 100 de țări.

„Deși necesitatea abordării unui mod de lucru flexibil este în creștere, nivelul productivității riscă să fie în scădere în lipsa unor medii adecvate de lucru. Oamenii de afaceri cu un program de lucru încărcat au nevoie de spații liniștite, ferite de zgomotul orașului, care să le asigure un mediu potrivit pentru desfășurarea activităților, fie că vorbim de răspunderea la un e-mail sau organizarea unei întâlniri”, precizează specialiştii Regust

Respondenții studiului au identificat ca principali inamici ai productivității blocajele în trafic (56%) pentru a ajunge sau a pleca de la birou și pentru a merge la diverse întâlniri, erorile de ordin informatic (43%) și zonele alternative de lucru, cum ar fi cafenelele supra-aglomerate.

Deși există multe opțiuni care pot fi folosite ca alternative pentru munca la birou, 53% dintre oamenii de afaceri chestionaţi, consideră centrele de afaceri ca fiind mediile ce oferă cea mai mare productivitate.

Studiul mai arată că 48% dintre oamenii din zona de business lucrează în mare parte a timpului din afara spațiului biroului principal şi că doar 34% dintre aceştia spun că lucrul la domiciliu este o alternativă productivă.

De asemenea, cafenele au obținut un procent scăzut, de doar 12%, în timp ce cea mai mare parte a celor intervievaţi identifică dimineața că fiind perioada care le oferă cel mai înalt nivel de concentrare.

„Posibilitatea de a lucra din locații diferite, în funcție de locurile în care te poartă afacerea ta, aduce extraordinar de multe beneficii. Provocarea vine însă din încercarea de a găsi mediul propice în afara spațiului de birou care să aducă dacă nu o creștere a nivelului de productivitate, măcar o păstrarea a nivelului anterior. Centrele de afaceri Regus oferă tocmai această alternativă de lucru profesionistă ce permite oamenilor de afaceri să se ocupe liniștiți strict de ceea ce au nevoie, atunci și acolo unde au nevoie”, a spus Ramona Iacob, country manager Regus România.