Stiri: Companii

NN Pensii are un nou Chief Investment Officer

26.02.2018

NN anunță numirea lui Cristian Popa în funcția de Chief Investment Officer al NN Pensii S.A.F.P.A.P. începând din martie 2018, mandatul acestuia fiind supus aprobării Autorității de Supraveghere Financiară.

Cristian Popa va fi responsabil de stabilirea strategiei de investiții și de gestionarea portofoliului de investiții al fondului de pensii private obligatorii administrat de NN, cu obiectivul de a maximiza economiile de peste 14,3 miliarde de lei ale celor peste 1,9 milioane de clienți NN. El îl înlocuiește pe Adrian Tănase, care a ales recent să-și continue cariera în afara NN.

Cristian Popa deţine o experiență de peste 11 ani în industria financiară din România. El s-a alăturat NN în 2012, în poziția de analist în departamentul de investiții, și a ocupat de atunci poziții de management în cadrul grupului, fiind numit Chief Investment Officer al NN Asigurări de Viață în 2014. În ultimii patru ani, Cristian Popa a avut un rol cheie în gestionarea investițiilor celor două fonduri de pensii private facultative ale NN, cu active nete cumulate de peste 910 milioane de lei la finele lunii decembrie 2017.

Din poziția de Chief Investment Officer al NN Pensii, Cristian Popa va conduce echipa NN Pensii cu obiectivul de a valorifica oportunitățile de investiții pe baza unei strategii prudente, dar profitabile, contribuind la creșterea performanțelor fondului în beneficiul viitorilor pensionari.

Cristian Popa a absolvit Academia de Studii Economice din București, completându-și studiile cu un master în managementul riscului. De asemenea, el deține certificarea Chartered Financial Analyst și este membru în board-ul CFA Society România.