Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2019

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2019 are loc pe 20 septembrie

06.09.2019

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2019. Se împlinesc zece ani de când, în fiecare toamnă, filmul românesc își ține spectatorii la cinema o noapte întreagă. Cea de-a 10-a ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie în București și Cluj-Napoca și va aduce peste 35 de filme, unele în avanpremieră națională.

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2019. Unde vor rula filmele?

În București, filmele vor rula în locații precum:

  • Cinema Elvire Popesco
  • Amfiteatrul TNB
  • Cinema Muzeul Țăranului – Open Air
  • J’ai Bistrot
  • Apollo 111
  • Pavilion 32 (Goethe Institut)
  • Rezidența Scena9
  • Fabrica Gastropub.

În Cluj, proiecțiile sunt programate la Cinema Victoria.

Cele mai importante filme ale toamnei

Ediția aniversară le oferă cinefililor șansa de a viziona, în avanpremieră, câteva dintre cele mai importante filme ale toamnei, dar și de a recupera, pe ecran mare, producții lansate în ultimul an.

Povești din culise vor afla chiar de la actori și realizatori, care vor discuta cu publicul la finalul unora dintre proiecții.

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2019. La Gomera

Nu lipsesc din programul nopții albe La Gomera, un policier care poartă semnătura inconfundabilă a lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov și Catrinel Marlon pe afiș, Parking, povestea de dragoste pasionantă a unui emigrant român cu o cântăreață spaniolă, regizată de Tudor Giurgiu și filmată în Spania, Cap și pajură (r. Nicolae Constantin Tănase), un film provocator despre prejudecăți și discriminare, bazat pe fapte reale și cu Florin Salam în distribuție, Să nu ucizi (r. Gabi-Virginia Șargă, Cătălin Rotaru), inspirat de un scandal care a cutremurat sistemul sanitar acum câțiva ani.

Subiecte dificile ating și Alice T. (r. Radu Muntean), drama unei adolescente care rămâne însărcinată, cu Andra Guți într-un rol distins cu premiul de interpretare la Locarno, și Moon Hotel Kabul (r. Anca Damian), cu Florin Piersic Jr. și Ofelia Popii, în care un jurnalist investighează moartea suspectă a unei traducătoare în Afganistan.

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2019. Moromeții 2

Hitul românesc al anului 2018, Moromeții 2 (r. Stere Gulea), vizionat de un număr record de spectatori, poate fi (re)văzut și el pe ecran mare pe 20 septembrie, alături de comedii recente, documentare precum Distanța dintre mine și mine – emoționanta incursiune în viața unei scriitoare unice, Nina Cassian, semnată de Mona Nicoară și Dana Bunescu, scurtmetraje noi din selecția TIFF 2019 și filme aflate la prima întâlnire cu publicul.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Citește și Universitatea București admitere toamnă 2019. Câte locuri sunt disponibile și la ce facultăți?

 

 

 

Citiți și despre: