Stiri: Social

Noaptea Albastra a Autismului 2020

Noaptea Albastră a Autismului 2020

02.04.2020

Noaptea Albastră a Autismului 2020. Clădiri importante se iluminează în albastru în semn de solidaritate față de cele peste 30.000 de persoane cu autism care trăiesc în țara noastră. Acestora li se alătură peste 100 de instituții, companii și ONG-uri care iluminează simbolic în digital spațiul lor virtual (website-ul) sau fotografia clădirii.

Noaptea Albastră a Autismului 2020. Un gest de atenție

Noaptea Albastră a Autismului 2020 reprezintă un gest de atenție și încurajare pe care Asociația Help Autism și Asociația pentru Muzică, Cultură și Artă, cu sprijinul RO TSA și FEDRA, și partenerii lor îl fac pe 2 aprilie de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Noaptea Albastră a Autismului 2020. Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului este sărbătorită în toată lumea pe data de 2 aprilie. Cu toate că în alți ani această noapte a adunat sute de mii de oameni în activități deschise publicului, anul acesta #stămacasă și aprindem simbolic lumina albastră pentru a rămâne împreună, solidari și conștienți de situația celor peste 30.000 de persoane cu autism din România.

Ce spun organizatorii proiectului?

”Ni se pare cu atât mai relevant acest semn de solidaritate și atenție, cu cât persoanele cu autism din România sunt mult mai afectate de izolare, iar asociațiile locale ce oferă terapie de reabilitare în centre sau la domiciliu sunt grav afectate de efectele economice ale situației de urgență. Încercăm totodată să aducem și o mică bucurie, puțină lumină într-o perioadă de izolare, singurătate și anxietate”, au anunțat organizatorii proiectului Noaptea Albastră a Autismului 2020.

Noaptea Albastră a Autismului 2020. Parteneri

În parteneriat cu Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Societatea Română de Radiodifuziune prin Sala Radio, Sky Tower și Timpuri Noi Square – clădiri simbol din București vor fi iluminate în albastru (culoarea autismului) începând cu ora 19:00.

Vor prelua simbolic filtrul albastru pentru a ilumina digital fotografia clădirii sau website-ul:

 • Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic prin iluminarea Arcului de Triumf,
 • Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Palatul Culturii
 • Ministerul Afacerilor Externe prin Centrul Infoeuropa
 • Muzeul Național George Enescu
 • Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
 • Pandorra Story Style, Teatrul Excelsior
 • Timpuri Noi Square
 • Dyfashion
 • Mercury 360
 • Asociația Culturală ISVOR
 • multe alte companii

Acestora li se alătură cele peste 100 de ONG-uri care sprijină prin servicii sociale și de recuperare cele 30 000 de persoane cu autism din România, parte a FEDRA – pentru Drepturi.

Citește și Cât durează carantina în România? Răspunsul oferit de angajații români