Noaptea Ideilor 2021

Noaptea Ideilor 2021: Pe ce dată are loc evenimentul?

20.01.2021

Noaptea Ideilor 2021. Pe data de 28 ianuarie Institutul Francez din România participă la cea de-a şasea ediţie a Nopţii Ideilor. Este vorba de un eveniment internaţional organizat de Institutul Francez de la Paris pe cinci continente, în 75 de ţări.

Noaptea Ideilor 2021. Tema principală

Evenimente reunite în jurul temei principale a acestei ediţii – „APROAPE” – vor avea loc online la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. În contextul pandemiei de coronavirus, tema din acest an a fost aleasă pentru a observa cum se transformă ideea noastră de spaţiu şi mobilitate, cum se formează noile solidarităţi pe care criza modelelor noastre economice şi sociale le-a creat, dar şi locul digitalului în viaţa de zi cu zi care probabil va schimba societatea pe termen lung.

„Noaptea Ideilor 2021 în România vă propune un video-art, un tele-performance, o dezbatere Cluj-Nantes despre arta stradală, conferinţe, mini-interviuri, o proiecție de film și mai multe ateliere pentru copii. Printre invitaţii acestei ediţii se numără artistul stradal Kero Zen, designerul Antoine Gripay, sociologa Eva Illouz, autorul de piese de teatru şi actorul Julien Dallière, directorul misiunii arheologice franceze din Delta Dunării Laurent Carozza: un program inedit care celebrează ideile fără frontiere”, anunţă organizatorii.

Noaptea Ideilor 2021. Ediţia din acest an are loc online

Această ediţie va avea loc exclusiv online. În plus, va permite publicului din România să fie #aproape de toate evenimentele, indiferent dacă sunt create la Iaşi, la Cluj-Napoca, Timişoara sau Bucureşti. Profesori universitari, oameni de știinţă și artiști vor vorbi despre raportul dintre noi și ceilalți, din alte timpuri și din alte spații, despre relația dintre oameni și orașele pe care și le-au construit și despre cum s-a schimbat în timp noțiunea de identitate în raport cu ce a fost și cu ce a rămas aproape. Pentru cei mici se vor organiza ateliere de poveşti, de gândire critică sau dezvoltare personală, precum și jocuri.

Totodată, România va fi parte și din maratonul internațional transmis live pe rețelele sociale de către Institutul Francez din Paris pe 28 ianuarie, prin prezentarea unei proiecții speciale „Aproape – dincolo de vârste”, la ora 20:20.

Citește și Evoluţie piaţa imobiliară 2021: Cele mai importante trenduri

 

 

 

Citiți și despre: