Noaptea Muzeelor 2017: 13.000 de vizitatori la Muzeul Municipiului București

22.05.2017

Sâmbătă, 20 mai, de Noaptea Muzeelor 2017, aproape 13.000 de vizitatori au participat la evenimentele speciale și au vizitat expozițiile din cele nouă muzee și case memoriale din structura Muzeului Municipiului București (MMB), deși vremea a fost instabilă.

Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Observatorul Astronomic ‘Amiral Vasile Urseanu’ au putut fi vizitate până la ora 04:00, celelalte obiective având program până după miezul nopții.

Iubitorii astronomiei au avut ocazia de a vizita Observatorul Astronomic ‘Amiral Vasile Urseanu’, proaspăt renovat, care a revenit la Noaptea Muzeelor după o perioadă de absență. Casa Filipescu-Cesianu a participat anul acesta cu Muzeul Vârstelor, primul muzeu de antropologie urbană din România, inaugurat în decembrie 2016.

Expoziții inedite, precum ‘Mașinile lui Leonardo da Vinci’, ‘Pinacoteca Bucureștiului — un proiect interbelic’, ‘Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă ?’ (Palatul Suțu), ‘Frații Minovici — Pionierat medical și univers spiritual’ (Muzeul Nicolae Minovici), ‘Obiecte preistorice din colecția Severeanu’ sau ‘Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi’ (Muzeul George Severeanu) au adus o nouă perspectivă culturală și au dezvăluit din secretele altor timpuri.

Anul acesta, Muzeului Municipiului București a organizat, în premieră, evenimente speciale la toate cele nouă instituții culturale aflate în componența sa. Pe lângă expoziții, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie și muzică, statui vivante și re-enactment istoric.

 

 

Citiți și despre: