Program Muzeul Antipa Paste 2019

Noaptea Muzeelor la Antipa: Programul evenimentelor

17.05.2017

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează sâmbătă, 20 mai 2017, începând cu ora 16:30 un eveniment complex care deschide Noaptea Muzeelor de la Antipa cu o lansare de carte, un vernisaj și o masă rotundă cu invitați de prestigiu.

Programul special al evenimentelor prilejuite de Noaptea Muzeelor de la Antipa va debuta cu lansarea cărții „Originea speciilor”, de Charles Darwin, apărută anul acesta la editura Herald, urmată de vernisarea expoziției temporare „Urme în timp”, în prezența paleoartistului Eduard Olaru. Expoziția ilustrează evoluția și originile omului modern prin reconstruiri grafice a 16 specii de hominide.

„Originea speciilor” este una dintre puținele opere științifice accesibile publicului larg, care a revoluționat atât științele biologice, cât și modul în care vedem conexiunea noastră ca oameni cu natura și a influențat gândirea filozofică și științifică modernă.

Începând cu ora 18:00, timp de două ore, invitați de prestigiu vor participa la o masă rotundă organizată în Atrium-ul Muzeului, în apropierea scheletului de Deinotherium gigantissimum, care va fi transmisă în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural.

Elementul surpriză al serii îl constituie dezbaterea interactivă, în care publicul va juca rol de invitat, putând adresa în mod direct întrebări participanților la întâlnire. Dezbaterea va fi moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de ştiinţă la Radio România Cultural.

Pe parcursul serii, publicul va avea ocazia să viziteze gratuit expoziția permanentă a Muzeului, începând cu ora 18:00 și, totodată, să participe la o serie de activități specifice de cercetare, care vor avea loc în curtea Muzeului, începând cu ora 22:00.

Programul detaliat al evenimentului „Urme în timp” este următorul:
– 16:30 – 17:00 – lansare de carte „Originea speciilor”;
– 17:30 – 18:00 – vernisarea expoziție temporare „Urme în timp”;
– 18:00 – 20:00 – masa rotundă pe tema teoriei lui Darwin despre evoluția speciilor și impactul ei asupra societății;
– 18:00 – 24:00 – vizitarea gratuită a expoziției permanente a Muzeului;
– 18:00 – 24.00 – proiecții de filme documentare oferite de Digi Animal World;
– 22.00 – 23.00 – colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din Muzeu;
– 22.00 – 23.00 – interceptarea sunetelor de lilieci din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiștilor din Muzeu.

Pe data de 20 mai 2017, în intervalul orar 10:00 – 16:30, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi închis.

 

 

Citiți și despre: